Eddig tartott a Fidesz részéről a normális hangnem?

Közleményben cáfolja a Fidesz-frakció szerdai sajtótájákoztatóján elhangzott „igaztalan, demagóg” állításait Minczér Gábor.

A városvezetés örömteli fejleménynek tartja, hogy miután kizárták Oroján Sándort a képviselőcsoportból, „az április végi testületi ülés hangvétele végre pozitív irányt vett.”

Ugyanakkor Minczér szerint ezt a képet sajnos árnyalják az újjáalakult egri Fidesz frakció tagjainak szerdán elhangzott „igaztalan, demagóg és már 3 éve folyamatosan ismételt kijelentései”.

A Városgondozással kapcsolatos kritikákra válaszul leszögezi: a cég jó munkáját bizonyítja az is, hogy „a tavasz beköszöntével munkájuk eredményeként Eger virágba borult, a közterületeken a rossz idő ellenére is vágják a füvet, a város különböző területein az újonnan beszerzett gépek is dolgoznak”. A szemlék és lakossági jelzések figyelembevételével folyamatosan zajlik az utak kátyúzása is.

A parkolóház megnyitásának meghiúsulása kapcsán hangsúlyozza: Mirkóczki Ádám tárgyalásokat folytatott a tulajdonos Agria Parkoló Kft.-vel, mely eredményeként született egy általuk összeállított szerződéstervezet.

Ezt az április végi közgyűlésen a testület többsége, köztük a Fidesz frakció eredeti formájában nem fogadott el, „elodázva ezzel a döntést és a minél előbbi használat lehetőségét, hiszen nincs garancia arra, hogy a tulajdonos az általuk adott feltételekkel aláírja azt”.

Majdnem újranyitották a parkolóházat, de a közgyűlési többség leszavazta

 

Minczér Gábor arra is emlékeztet: hiába mérték fel az értékesíthető önkormányzati ingatlanokat, és tettek javaslatokat ezek eladására, a Fidesz-frakció eddig egyetlen ilyen kezdeményezést sem támogatott.

Elismeri, hogy a hogy az önkormányzat tulajdonában álló lakásállomány jelentős része leamortizálódott, gyakran lakhatatlan állapotú, de hozzáteszi: ez nem az elmúlt 3 év, hanem az elmúlt évtized eredménye. Ráadásul a probléma megoldására szánt 126 millió forintot a közgyűlési többség a Fidesz szavazataival teljesen más célokra csoportosította át.

„Mi priorizálni szeretnénk, de a jelenlegi közgyűlés többségének fontosabb, hogy az intézményi béremelések vagy lakásfelújítások helyett például a Márai Aktív Turisztikai Látogató Központ támogatására fordítsanak minél több pénzt.”

– mutat rá.

Nemet mondott az önkormányzati dolgozók béremelésére a Közgyűlés

 

A sportkoncepciót hiányoló Kovács Cs. Tamás szavaira reagálva emlékeztet: ennek kialakításában a fideszes képviselő is részt vett, „így minden bizonnyal tudnia kell arról, hol tart a munkafolyamat”. Ezért nem érti, miért róják fel, hogy a hivatal nem foglalkozik a területtel.

Tény és való, hogy koncepciók gyártásában az előző városvezetés élen járt, de mindez csupán annyit ér, amennyi meg is valósul belőle

– mutat rá az alpolgármester.

Az alpolgármester szerint a szerdai sajtótájékoztató „legdemagógabb állítása” az volt, hogy a kormánypárti képviselők arról panaszkodtak: csak a testületi ülés előtt kapják meg az előterjesztések anyagait.

„Az elmúlt egy évben, amióta a Fidesz frakció és baloldali szövetségeseik többséget alkotnak, sportot űznek abból, hogy sürgősségi indítványok formájában, előzetesen azt senkivel nem egyeztetve, sőt különböző előterjesztésekhez kapcsolódó, ott helyben benyújtott, gyakran több oldalas módosító indítványokkal kész tények elé állítva lehetetlen helyzetbe hozzák a teljes hivatali apparátust, a szakirodákat, a jegyzőt illetve a városvezetést egyaránt”

– emlékeztet Minczér Gábor, megjegyezve: ez az oka annak, hogy részükről sok esetben „szakmaiatlan, megalapozatlan és végrehajthatatlan döntések” születnek.

Az alpolgármester szerint amennyiben mellőzik az elmúlt egy év ezen gyakorlatát és az igaztalan állításaik folyamatos hangoztatását, végre egy normális, értelmezhető és Egerért dolgozni tudó közgyűlés működhetne a városban.

Facebook
Email