Büntetett előéletű volt párttársát venné állásba a Városfejlesztési Kft új vezetője

A jelek szerint nem csak a 2019, de a 2010 előtti bukott emberek is újra pozícióba kerülnek.

Novembertől új ügyvezetője van az Egri Városfejlesztési Kft-nek.

Nagy István korábban 12 éven át volt az MSZP önkormányzati képviselője, 2010-ben pedig a párt polgármester-jelöltje is volt, de alulmaradt Habis Lászlóval szemben.

2014 októbere és 2016 májusa között ő állt a párt egri szervezetének élén.

Az egykori szocialista politikus idén sajátos hátszéllel került vissza a városi közéletbe. Szeptemberben az EVAT Zrt igazgatótanácsa (melynek tagjait a Fidesz-frakció és a velük együttműködő „ellenzéki” képviselők választották meg a Közgyűlésben februárban) egy elvileg „nyílt pályázat” keretében őt jelölte a Városfejlesztési Kft élére. A javaslatot természetesen az Oroján Sándor fideszes frakcióvezető és szövetségesei által alkotott közgyűlési többség is jóváhagyta.

Mirkóczki Ádám polgármester azonban vétót emelt a kinevezés ellen, mivel úgy ítélte meg, hogy Nagy István kinevezése ellentétes a város érdekeivel. Az ügy visszakerült a képviselő-testület elé, amely azonban ismét ugyanazt a döntést hozta. A ex-szocialista politikus tehát novemberben a cég élére állhatott.

Így már annak sincs akadálya, hogy felvegye fizetését, amely nem kevesebb, mint

elődje bérének négyszerese. 200 ezer helyett 800 ezer forint.

Nagy azonban úgy tűnik, nem elégszik meg a szépen jövedelmező állással, igyekszik visszahozni korábbi munka-és párttársait is a pikszisbe.

Az Egripost úgy tudja, december közepétől projektek ügyintézésével kapcsolatos munkatársnak vennék fel

az MSZP egyik 2010-es képviselő-jelöltjét, akit egyébként több korábbi munkahelyen, illetve cégben kollegiális viszony is fűzött Nagy Istvánhoz.

A történet idáig csak a magyar közéletben sajnos már unásig ismert sógor-koma világ sokadik megnyilvánulása volna. Van itt azonban egy jóval aggályosabb körülmény is.

Az új munkatársat ugyanis lapunk információi szerint korábban jogerősen elítélték gazdasági bűncselekményért.

Nagy István rovott múltú egykori párttársának nevét – mivel jogilag már nem számít közszereplőnek – nem hozhatjuk nyilvánosságra, ám konkrét kérdéseinket az ügy kapcsán elküldtük a Városfejlesztési Kft-nek. Amint a cég válaszol megkeresésünkre, frissítjük cikkünket.

Az egri Fidesz szócsövének számító EgerHíreken 2016-ban még így írtak Nagy Istvánról:

„Polgármesterjelölt is volt, nem sok sikerrel. Egy ember tele ambícióval, de ez önmagában kevés. Ő bármikor visszatérne. Nagy bizniszmen hírében áll.”

Nos, ismerjük be: az EgerHírek nem riad vissza a hazudozástól, de ez a fenti megállapításuk az elmúlt hónapok tükrében nehezen vitatható. Már csak az kéne, hogy pár év múlva is emlékezzenek arra, amikor épp igazat mondanak.

Facebook
Email