Beolvadással érhet véget a Városfejlesztés kálváriája

A hónapok óta ügyvezető nélkül tengődő cég a TISZK részeként működne a jövőben.

Az elmúlt időszak közgyűlési hangulatát ismerve a képviselők szokatlanul konstruktív módon álltak hozzá a mostoha sorsú Egri Városfejlesztési Kft jövőjének rendezéséhez.

Orosz Ibolya azt javasolta, hogy a mostanra lényegében működésképtelenné vált céget olvasszák be az Egri TISZK Nonprofit Kft-be.

Az elképzelést Mirkóczki Ádám polgármester sem ellenezte, megjegyezve, hogy a Városfejlesztés valamilyen formában való fenntartására azért a jövőben még szükség lehet, hiszen vannak olyan pályázatok, amelyeknek alapfeltétele egy teljesen önkormányzati tulajdonban álló városfejlesztési cég létezése.

Mirkóczki Zita felszólalásában jelezte: elvi alapon egyetért a javaslattal, ám a TISZK sincs jó pénzügyi helyzetben, forrásait felélte. A beolvasztáshoz ezért mindenképpen pénzt kell hozzárendelni, nehogy olyan helyzet álljon elő, amelyben nem tudják kifizetni a béreket.

Az előterjesztést a Közgyűlés nagy többséggel jóváhagyta, így a Városfejlesztés Kft.  a jövőben az Egri TISZK Nonprofit Kft. részeként működik tovább.

A kanapétól a beolvadásig

A cég kálváriája tavaly novemberben kezdődött, amikor a Fidesz és a velük együttműködő „ellenzéki” képviselők által megválasztott EVAT-vezetés Nagy Istvánt nevezte ki a Városfejlesztés élére. Nagy regnálását számos korrupciógyanús eset fémjelezte, a legnagyobb botrányt kavaró „kanapé-ügyből” nyomozás ás gyanúsítás is lett, melynek nyomán februárban kénytelen volt lemondani.

Gyanúsítás miatt mondhatott le a Városfejlesztés egymilliós bútort eltüntető vezetője

Az EVAT hónapok óta szabotálja az új vezető kinevezését. A Közgyűlés hiába szavazta meg július 18-án Juhász Tamást a Városfejlesztés élére, a cég fölött álló holding vezetése nem volt hajlandó kinevezni őt, Mirkóczki Ádám szerint súlyos törvénysértést elkövetve ezzel.

Szó szerint kinyírhatja a Városfejlesztést az EVAT ámokfutó vezetése

Facebook
Email