Szó szerint kinyírhatja a Városfejlesztést az EVAT ámokfutó vezetése

Nem hajlandóak kinevezni az új ügyvezetőt, ezért a céget kényszertörölhetik.

Mirkóczki Ádám polgármester szerint „totális alkalmatlanságát és Eger-ellenességét bizonyította újfent az EVAT Zrt. vezetése”, akik továbbra is „szabotálják a közgyűlési döntéseket és azok rájuk nézve kötelező végrehajtását”.

A testület ugyanis hiába szavazta meg július 18-án Juhász Tamás kinevezését az Egri Városfejlesztési Kft. élére, a cég fölött álló holding vezetése nem hajlandó kinevezni őt.

Ezzel most „szintet léptek”, mert ezúttal már „törvényt is sértettek”, ugyanis a Polgári törvénykönyv értelmében az EVAT köteles a tulajdonában lévő leányvállalatainak ügyvezetőiről gondoskodni.

„Eger életében nem volt még arra példa, hogy a holding vezérigazgatója úgy okozzon kárt a városnak, hogy szándékosan törvényt szegjen”

– mutat rá a polgármester.

Ráadaásul a cég igazgatóságának egyszerűen nincs semmiféle jogosítványa megkérdőjelezni egyetlen közgyűlési döntést sem, hiszen arra kizárólag a Heves Vármegyei Kormányhivatal az illetékes.

„Szűcs Tamás vezérigazgató és a holding igazgatósága azonban most nagyon csúnyán benézte ezt a szabotázst, mert ügyvezető nélkül kényszertörlés alá kerülhet a Városfejlesztési Kft., és, ha a futó projektek elvesznek, az nyilvánvalóan súlyos vagyoni hátrány okozását vonja majd maga után”

– figyelmeztet Mirkóczki Ádám.

„A nagy vagyoni hátrány okozását maga után vonó büntetőjogi következmény egyedül az EVAT Zrt. vezérigazgatóját és az igazgatóság tagjait fogja terhelni, nem pedig a képviselőket vagy a polgármestert, akik velük ellentétben nem követtek el mulasztást” – szögezi le Mirkóczki Ádám.

„Az EVAT vezetése ezúttal nagyon messzire ment”, és ez „büntetőjogi értelemben” biztosan nem fog következmények nélkül maradni – teszi hozzá a polgármester.

„Szomorú, hogy még mindig nem fogták fel, hogy szakmaiatlan ámokfutásukkal nem Mirkóczki Ádám polgármesternek, hanem Eger város közvagyonának és az egri adófizetőknek okoznak veszteséget”

– mutat rá.

Mirkczki Ádám arra is felhívja az EVAT figyelmét, hogy a legutóbbi közgyűlési döntés értelmében augusztus 31-én jár le a Városgondozás Eger Kft. új ügyvezetőjének kinevezési határideje, amelyet ebben a pillanatban szintén nem hajtott végre a cég. „Ha ezt is szabotálják, a holnapi nappal veszélybe kerül a Városgondozás működése, amelynek felelőssége szintén az EVAT vezetését terheli” – hangsúlyozza.

„Az EVAT Zrt. vezetői szakmai munka helyett rendszeresen politizálnak, hergelik és félrevezetik a város lakosságát, jelentős károkat okozva Egernek”

– mutat rá a polgármester.

Mirkóczki Ádám ezért „pártállástól függetlenül” arra szólítja fel „azokat jóérzésű képviselőket, akik egyetértenek azzal, hogy az EVAT-ban kizárólag a szakmai munkának van helye és semmi másnak,

„tegyenek személyi javaslatokat és hozzunk konszenzussal olyan döntést, amely a holding teljes igazgatóságát és a vezérigazgatói státuszt is arra méltó személyekre bízza, ez ugyanis közös egri érdek, egy valóban városi minimum”.

Facebook
Email