Az egri MSZP elutasítja adóemelést – de vajon hogy szavaz Mirkóczki Zita?

Elutasítja az egri MSZP a Fidesz adóemelési javaslatát. Már csak az a kérdés, hogy a kormánypárttal rendre együtt szavazó Mirkóczki Zita is így gondolja-e?

Az egri szocialisták „rendkívül felháborítónak” tartják a Fidesz által benyújtott, jelentős adóemelést célzó előterjesztést.

„A vállalkozások építményadójának megemelésével végső soron Eger város polgárait is sarcolni fogják. Az energiaválságban szintén nehéz helyzetben lévő vállalkozók a többletkiadásaikat a fogyasztókra fogják átterhelni” – írja a párt helyi szervezete szerdai közleményében.

Az egri MSZP szerint az is „elkeserítő”, hogy „a lakosságot és a vállalkozásokat érintő terheket csökkentő javaslatokat, a Fidesz folyamatosan leszavazza a Közgyűlésben”.

A párt helyi szervezete arra szólítja fel a képviselőtestületet, ne támogassa ebben a helyzetben a városi lakosság és vállalkozások adóemelését.

„Most van a legnagyobb szükség arra, hogy szolidárisak legyünk egymással és a város is a polgáraival. Segítségre van szükség, nem sarcolásra!”– szögezik le.

Ilyen körülmények között különösen érdekes lesz, hogyan szavaz majd az elvileg még szocialista színekben a Közgyűlésben ülő, de az Oroján Sándor vezette fideszes frakcióval rendre együtt szavazó Mirkóczki Zita. Eleget tesz-e pártja felszólításának, vagy inkább újdonsült szövetségeseihez lesz hűséges?

A képviselő az Energiavészhelyzeti Ideiglenes Bizottság múlt pénteki ülésén úgy nyilatkozott: bizonyos adóemelési intézkedéseket támogatna.

Facebook
Email