ATV: év végén feloszlatták az egri Fideszt

Az ATV információi szerint az egri Fideszt az év végén az országos vezetés feloszlatta – derült ki a Mirkóczki Ádámmal készült kedd esti interjúból.

„Nem hogy nem vagyok meglepődve, de inkább azt kérdezem: mi tartott eddig?” – tette fel az értesülés kapcsán a polgármester.

2022 februárjában az egri Fidesz összeállt helyi baloldal egy részével és a Mi Hazánkkal, hogy a városi vagyont ellopják és kiszervezzék, illetve, hogy megbuktassák a városvezetést – emlékeztetett a polgármester.

„Nekik nem számít, hogy Eger belepusztul egy-egy katasztrofális döntésbe, ha az a polgármesternek problémát okoz”

– fogalmazott Mirkóczki.

Szerinte ez az „Eger-ellenes politika” vezetett el a kormánypárt helyi szervezetének feloszlatásához. Hangsúlyozta: minden párt – köztük az érintett ellenzéki erők – felelőssége, hogy szankcionálja azokat, akik ehhez a nevüket adják.

A kormánypárt helyi szervezetének feloszlatása már jó ideje beszédtéma a városban. Korábban mi is írtunk arról, hogy a parlamenti képviselő és a fideszes közgyűlési frakciót vezető Oroján Sándor között az elmúlt időszakban elmérgesedett a viszony. Augusztusban Pajtók egy Facebook-bejegyzésben egyenesen azzal vádolta meg Orojánt, hogy “elvtelen paktumot kötött az MSZP-s Mirkóczki Zitával.”

A végleges kenyértörést valószínűleg a elkerülő út körüli huzavona eredményezte. Az út nyomvonala körül hónapok óta heves viták dúlnak, s ennek során Oroján – az elvileg “ellenzéki” momentumos Keresztes Zoltánnal karöltve – kampányt kezdett a nyomvonal megváltoztatása mellett. A két politikus tevékenységét Mirkóczki Ádám polgármester “felelőtlen politikai gazemberségnek” nevezte, de a több tízmilliárdos állami beruházás hátráltatása az utolsó csepp lehetett Pajtók poharában is.

 

Facebook
Email