A Vécseyvölgy úton már nem éri meg száguldozni

A Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányság és az önkormányzat együttműködésében átadták a vármegye második traffiboxát.

A sebességhatárt átlépő autósokat fülön csípő készülék a Vécseyvölgy úton kapott helyet.

Farkas Attila alpolgármester az eszköz átadóján elmondta:

a rendőrség tájékoztatása szerint ezen az útszakaszon az egyik leggyakoribb városunkban a szabálytalankodás, így első körben ezt a helyszínt jelölték ki a rendőrség számára az eszköz telepítésére.

A beüzemelt, mindkét útpályát ellenőrzés alatt tartó sebességmérő készülék kihelyezésével az önkormányzat újabb lépést tett Eger közbiztonságának erősítése érdekében. A traffibox a gyorshajtók kiszűrése mellett a közlekedők biztonságának és biztonságérzetének fokozását is elősegíti – tette hozzá.

Hangsúlyozta: a városvezetés számára kiemelten fontos a város biztonsága, ezért idén összesen 4 gyalogátkelőhelyet alakítottak ki az Ifjúság úton, a Tetemvár-Cifrakapu, a Malom u.-Cifrakapu úton, valamint a Vécseyvölgy úton.

Az új zebráknál ma már előírás, hogy építésükkor magasfényű, energiatakarékos kiemelő LED-világítást kell alkalmazni, így a négy gyalogátkelőhely mindegyike ilyen modern eszközökkel van felszerelve. A látássérültek közlekedését pedig a bordázott kövek segítik – mutatott rá Farkas Attila.

A idei évben további két gyalogátkelőhelyet alakítanak ki a Csiky Sándor – Barkóczy utcák sarkán a Beatles Múzeumnál, valamint a Maklári – Homok utcák kereszteződésében is, amelyet a helyiek már régen kértek és vártak.

A Generali a Biztonságért Alapítvány kezdeményezésére közönségszavazás útján Eger városa is kap egy okoszebrát, a Cifrakapu utca 138. szám alatti gyalogátkelőhely korszerűsödik majd ezzel a fejlesztéssel.

Facebook
Email