A Momentumnak belefér az a összeborulás a Fidesszel

Bóday Pál, a kápolnai Macskaárvaház vezetője felhívta a figyelmüket, mi folyik Egerben, de úgy tűnik, hidegen hagyja őket.

Az állatvédő aktivista hónapokkal ezelőtt felvette a kapcsolatot a párt Heves vármegyei kötődésű országgyűlési képviselőjével, Lőcsei Lajossal. A politikus meg is hívta egy egyeztetésre, ám ezt nem követte semmilyen cselekvés. Bóday ezért nyílt levélben fordult a honatyához, amelyet alább közlünk.

Tisztelt képviselő úr!

Bóday Pál vagyok, a Macskaárvaház Alapítvány kuratóriumi elnöke, annak az állat és természetvédő civil szervezetnek a vezetője, akit Ön néhány hónappal ezelőtt pártja, a Momentum egri irodájába invitált egy beszélgetésre a Tarna folyó ügyében. Talán nem árulok el titkot, ha bevallom Önnek: alapvetően csak kellemesebb dolgokat tudok elképzelni az életben, mint, hogy egy Momentum-irodában üldögéljek.

De mivel a meghívás az Ön személyében egy megválasztott országgyűlési képviselőtől szólt, a téma pedig a természet és állatvédelem, nem volt kérdéses, hogy partner szervezetünkkel, a Szurkolók az állatokért mozgalom vezetőjével, Kapin Ricsivel, elfogadtuk a meghívását.
Nyilván Önnek rengeteg megbeszélése, egyeztetése van, ezért, ha nem haragszik, röviden összefoglalom, hogy a Jánosi Zoltán egri momentumos politikus jelenlétében lezajlott beszélgetésen miben maradtunk, és miről esett szó.

Azt kérte, hogy írjam le Önnek a Tarna elleni ökológiai bűncselekmény kapcsán kialakult szituációt, és azt is, mit tehet országgyűlési képviselőként az ügyben.

Ezt egy napon belül megtettem, az emailem – mint később kiderült – el is jutott Önhöz.

A beszélgetésünk során nyíltan és őszintén felhívtam képviselő úr figyelmét arra, hogy az egri Momentumnak, az Ön pártjának helyi képviselői információim szerint Oroján Sándor valamint a Tarnát elpusztító ökológiai gengszterek érdekében ténykednek, és véleményem szerint a hírhedt egri politikai gengszter, Oroján kottájából játszanak.

Azt is elmeséltem Önnek, hogy Oroján Sándor esetében az ellenzéki egri képviselőkkel folytatott „szoros titkos munkakapcsolat” nem ritka, ezt a fajta kapcsolatot ápolja például Mirkóczki Zita egri MSZP-s önkormányzati képviselővel – aki szintén éles kirohanásokat intézett a Tarna védői ellen.

De korábban, és azóta is ezt teszi Berecz Mátyással és testvérével, Berecz Kálmánnal, akik szintén mindent elkövetnek a Tarnát védő civilek ellehetetlenítéséért. Azt is nyilvánvalóvá tettem Önnek, hogy én ezt egy rendkívül erkölcstelen magatartásnak tartom: példaként elmondtam, hogy – annak idején, az országgyűlési választási kampány alatt – Oroján és Berecz a fülem hallatára egyeztettek, amit én úgy értelmeztem, hogy a fideszesek hogyan ne szavazzanak a Fideszre, Berecz Mátyás jelölő szervezetét, a DK-t pedig majd hogyan játsszák ki, és győzelem esetén hogyan juttassák parlamenti pozícióba a haverjaikat.

Nyíltan és őszintén beszéltem arról, hogy az önök önkormányzati képviselője – a Tarna ügyében szintén a borászat pártját fogó – Keresztes Zoltán meggyőződésünk szerint szintén Oroján politikai partnere, és azt is nyilvánvalóvá tettem, hogy véleményem szerint ugyanez a helyzet a beszélgetésünkön jelen lévő Jánosi Zoltán esetében is.

Fideszes júdáspénzzel a zsebükben „küzdenek” a NER ellen az egri momentumosok

Nagyjából egy hónappal ezelőtt felhívtam Önt, és arról érdeklődtem: megkapta-e az annak idején kért emailt a Tarna ügyében. Arról tájékoztatott, hogy megkapta, és már régen kiadta feladatként egyik egri munkatársának, hogy vegye fel velem a kapcsolatot.

Én tájékoztattam, hogy ez nem történt meg, és azt is jeleztem: sejtésem szerint ennek éppen az az oka, hogy Oroján Sándor a pártjából azóta erkölcsi okokból kizárt személy ezt nem tartaná hasznosnak.

Ön ezt cáfolta, és arról tájékoztatott, hogy hamarosan keresni fognak.

Természetesen nem kerestek.

Nyilvánvalóan erre immáron szükség sincsen, hiszen szebb és fontosabb dolgok is vannak annál, minthogy eljátsszunk valamit, aminek semmilyen igazságtartalma – és értelme – sincsen.

Tisztelettel üdvözli:

Bóday Pál
kuratóriumi elnök
Macskaárvaház Alapítvány

Recseg-ropog a „szörnykoalíció”

A csütörtöki közgyűlésen a kormánypárti képviselőcsoport Dr. Szalóczi Gézát és Jánosi Zoltánt szerette volna meneszteni az EVAT IG-ből. Ezt mindenekelőtt Jánosinak a Momentum Karmelitánál zajlott kordonbontó akciójában való részvételével indokolták, szerintük ezzel méltatlanná vált tisztségére, mert „túltolta a pártpolitikát”.

„Bebizonyosodott az, amit mi már régóta mondunk: tavaly februárban az akkor még Oroján Sándor vezette Fidesz-frakció és néhény, magukat ellenzékinek nevező képviselő között létrejött egy szörnykoalíció”

mutatott rá az ülésen történteket kommentálva  Minczér Gábor alpolgármester.

Hozzátette: A helyzet annyiban változott, hogy

Orojánt leváltották, így az óta „recseg-ropog” ez a szövetség, az új frakcióvezető, Orosz Lászlóné már nem tekinti magára nézve kötelezőnek az elődje által kötött paktumokat. Szerinte ennek jele ez a személycseréről szóló javaslat is.

 

Facebook
Email