A Kemping-lakóparkban élőknek is joguk van a kivilágított utcákhoz

Ám a megoldás nem az, hogy a város fizesse a villanyszámlát.

Magánvállalkozás számláit a város nem fizetheti, de mindenképp megoldást kell találni a Kemping-lakóparkban uralkodó áldatlan állapotokra – szögezte le a csütörtöki közgyűlésen Minczér Gábor.

A Kemping lakópark területét nem a városi, hanem a megyei önkormányzat adta el a jelenlegi tulajdonosnak – emlékeztetett Minczér Gábor.

A terület az itt húzódó utcákkal és a térvilágítási rendszerrel együtt magántulajdonban van. Utóbbit a tulajdonos feladata üzemeltetni, még ha ennek számos alkalommal nem is tesz eleget – mutatott rá az alpolgármester.

Hozzátette: ettől függetlenül az itt élőknek joga van normális, biztonságos körülmények között élni.

Ezért hívtak össze két lakossági fórumot is, amelyeken részt vett az alpolgármester is. A tárgyalások nyomán a tulajdonos jelezte, hogy szeretné átadni a térvilágítás üzemeltetését, addig pedig a helyiek fizetik ennek költségeit.

Ez családonként havonta mintegy 3-600 forintba kerülne.

Később kiderült, hogy a hálózat átvétele nem várt akadályokba ütközik.

Az MVM szakemberei ugyanis arról tájékoztatták az önkormányzatot, hogy a kivitelezés nem felel meg a szabványoknak, s ilyen műszaki állapotban a cég nem hajlandó működtetni a világítást.

Ettől még dönthet úgy a Közgyűlés, hogy a város felvállalja a megfelelő műszaki feltételek kialakítását, ennek azonban tetemes költségei lennének – jegyezte meg Minczér Gábor.

A legutóbbi közgyűlésen Keresztes Zoltán meglehetősen furcsa javaslatot nyújtott be, amelynek értelmében az önkormányzat fizette volna ki a magánvállalkozó villanyszámláját – emlékeztetett az alpolgármester.

A javaslatot azzal indokolta, hogy a lakóparkban már jó ideje vissza-visszatérő problémák vannak a térvilágítással, amelynek működtetése szerinte az önkormányzat kötelezően ellátandó feladata. Ez a közterületen működő közvilágítás esetében igaz, ám a lakópark területe magántulajdon – mutatott rá Minczér Gábor.

Ahogyan arról már írtunk, a tulajdonos, Harmati László egyébként a vármegye egyik leggazdagabb embere. Nemrégiben adta el az Eger Park Hotelt Mészáros Lőrinc szállodás cégének, idén tavasszal pedig megnyitotta száz fős, állami támogatással épült egri munkásszállóját.

Facebook
Email