A Momentumnak nem sikerült kifizettetnie egy milliárdos villanyszámláját az egriekkel

Keresztes Zoltánnak nem sikerült a város egyik leggazdagabb emberének kedvében járnia.

A képviselő azt kezdeményezte, hogy a Kemping-lakópark magánútjainak térvilágítási költségeit vállalja át a város. A javaslatot azzal indokolta, hogy a területen már jó ideje vissza-visszatérő problémák vannak a térvilágítással, amelynek működtetése (magánterületről lévén szó) a tulajdonos, Harmati László feladata volna üzemeltetni. Időnként azonban úgy dönt, hogy ennek a kötelességének nem tesz eleget. Így történt márciusban is, amikor a megnövekedett energiaárakra hivatkozva egyszerűen lekapcsoltatta a lámpákat, így az egész lakóparkban sötétbe borultak az utcák.

Mirkóczki Ádám arra hívta fel a figyelmet, hogy ha egy magánvállalkozás ilyen jellegű támogatást kap az önkormányzattól, akkor bárki más is hasonló igénnyel élhet, és „ez olyan terhelést jelentene, amelyet a város nyilván nem tudna elviselni”. Hozzátette:

ha az előterjesztést akár egyhangúan fogadnák el, akkor sem lehetne semmi következménye, mert a város a törvények értelmében nem finanszírozhatja magánvállalkozások költségeit.

Arra, hogy a javaslat jogszerűtlen és végrehajthatatlan, a jegyző is rámutatott.

Farkas Attila emlékeztetett: az önkormányzat szerette volna átvenni a terület térvilágítását, azonban nem várt akadályokba ütköztek:

Kiderült ugyanis, hogy az MVM szakemberei szerint a kivitelezés nem felel meg a szabványoknak, s ilyen műszaki állapotban a cég nem hajlandó működtetni a világítást.

Nélkülük viszont az önkormányzat sem üzemeltetheti, hiszen a városnak ilyen jellegű cége, szakemberei nincsenek.

Az alpolgármester felháborítónak és elfogadhatatlannak nevezte, hogy a tulajdonos mulasztásának – aki a város egyik leggazdagabb embere – árát az egriek fizessék meg.

A vármegye egyik leggazdagabb emberének villanyszámláját fizetettné ki az egriekkel Keresztes Zoltán

Harmati László egyébként valóban nem szűkölködik anyagiakban. Nemrégiben adta el az Eger Park Hotelt Mészáros Lőrinc szállodás cégének, idén tavasszal pedig megnyitotta száz fős, állami támogatással épült egri munkásszállóját.

A bizarr javaslat helyett a képviselők végül úgy végül úgy döntöttek:

a Közgyűlés felszólítja a tulajdonost, hogy biztosítsa a lakópark területén húzódó magánutak világítását, és végezze el azokat a karbantartási, illetve felújítási munkálatokat, amelyek lehetővé teszik, hogy az önkormányzat, illetve az áramszolgáltató átvehesse a működtetést. 

Facebook
Email