800 ifjú tehetség mutatkozik be a Forrás színpadán

Az EKMK Forrás Gyermek és Ifjúsági Ház szervezésében 30. alkalommal vette kezdetét a MIÉNK A TÉR Összművészeti Minősítő Fesztivál.

Április 17-től 21-ig több mint 800 tehetséges tanuló mutatkozik be a Forrás színpadán néptánc, népzene, tánc(mozdulatművészet), komolyzene, könnyűzene és színház kategóriákban.

A rendezvényt Minczér Gábor nyitotta meg. Hangsúlyozta: Eger büszke lehet arra, hogy ilyen anygszerű eseménynek ad otthont.

„A fiatalok tehetségükben a jövő képét hordozzák, ezért is elengedhetetlen, hogy felkaroljuk, bemutassuk és nem utolsó sorban támogassuk őket”

– fogalmazott az alpolgármester.

Pataki Zsuzsanna, az EKMK igazgatója arról beszélt: a MIÉNK a TÉR nem is annyira verseny, inkább a gyermekek ünnepe.

A zsűrit rangos szakemberek, művészek alkotják: Szabó Adrienn pedagógus, előadóművész, a Gajdos együttes prímása, Fekete Borbála, Junior Prima-díjas énekes, és Pitluné László Erika, az EKMK közművelődési szakembere, a Bartók Táncegyüttes volt táncosa.

A végén a legjobbnak ítélt versenyzők felléphetnek április 23-án 17 órától a megyei versenyt lezáró Gálaesten a Bartakovics Béla Közösségi Házban.

Az estre felnőttek 1500, diákok 1000 forintért vásárolhatnak támogatói jegyet, amely elővételben már megvehető a Bartakovics Béla Közösségi Ház jegypénztárában 8:00-16:00 között, illetve a jegy.hu hálózatán.

Facebook
Email