Virágba borulnak az egri bölcsik

Elindult a Gyermekjóléti és Bölcsődei Igazgatóság bölcsődéiben a virágosítási program.

„Bocsi Orsolya igazgató asszonnyal közös elhatározásunk, hogy az idei évtől kezdődően még szebbé, színesebbé, virágosabbá fogjuk tenni városi bölcsődéinket.”

– mondta el Farkas Attila alpolgármester.

A program célja a város 4 bölcsődéjében, olyan kis virágoskertek kialakítása, ahol a gyermekek megismerhetik a természet csodáit. A kicsik bekapcsolódhatnak a növények ültetésébe, gondozásába is.

A kezdeményezést mellé odaállt a Városgondozás Eger Kft. is. Az önkormányzati cég 400 db. egynyári növényt ajánlott fel a program elkezdéséhez.

A napokban már el is ültetik a virágokat (begóniákat, kúpvirágokat, vízifuksziákat).

„Kiemelten fontos feladatunknak tartjuk a környezeti nevelés beépítését a mindennapi tevékenységekbe” – hangsúlyozza Perczéné Bocsi Orsolya igazgató.

„A bölcsődés korú kisgyermekek életkori sajátosságokból adódóan az őket körülvevő környezet felé a lehető legnagyobb nyitottsággal fordulnak, számukra természetes az élő és élettelen környezettel való ismerkedés, tapasztalatszerzés.

A mi dolgunk, hogy bölcsődéinkben a kisgyermekek számára tapasztalatszerzési lehetőségekben és ingerekben gazdag, tevékenykedésre ösztönző környezetet biztosítsunk és támogassuk a kíváncsiságuk kielégítését”

– mondta el az igazgató asszony.

Az intézmény számára nagy öröm volt a Városgondozás által felajánlott több száz tő virág, mert így lehetőség nyílt a bölcsődékben saját kis virágoskert kialakítására. Nem beszélve arról, hogy megszagolhatják, megtapinthatják és láthatják a különböző fajtájú, színű, méretű növényeket, ezáltal jelentősen fejlődik az esztétikai érzékük és értelmi képességeik is.

„A szülők is minden bizonnyal nagy örömmel fogják tapasztalni bölcsődéink új színfoltjait, így ezúttal az ő nevükben is köszönjük a nagylelkű adományt” – fogalmazott Perczéné Bocsi Orsolya.

Facebook
Email