Több mint egy hónapig használhatta ingyen a Városgondozás gépét Bódi Zsolt cége

Hamarabb elvitte majd később vitte vissza, mint a szerződés időtartama, és ezért a plusz időért minden jel szerint nem kellett fizetnie.

A közérdekű adatigénylés nyomán lapunk birtokába került dokumentumok tanúsága szerint a Bódi Művek Kft. 2020. január 15-én bérbe vett egy forgókotrót a Városgondozás Eger Kft-től. Csakhogy valójában a gép akkor már egy hónapja a cégnél volt.

A Komatsu PW 150 típusú forgókotrót ugyanis a jegyzőkönyv szerint 2019. december 14-én adták át nekik. Nem tisztázott, hogy január 15-ig milyen jogcímen használták a gépet, az viszont több mint valószínű, hogy erre az időszakra a Városgondozás számlát nem állíthatott ki, hiszen a bérleti szerződés csak az aláírás napján lépett életbe. Ráadásul ebben a dokumentumban január 15-i átadásról írnak – ami a jegyzőkönyv értelmében nem felel meg a valóságnak.

A Bódi Művek Kft. tehát minden jel szerint egy hónapig ingyen használta a gépet.

Az átadáshoz hasonlóan a visszavétel is elég különös körülmények közt zajlott. Az eredeti bérleti szerződés március 31-én lejárt, majd június 30-ig meghosszabbították. Ám a forgókotró visszaadásáról csak július 10-én készült jegyzőkönyv. Tehát a Bódi Művek nem csak az első hónap, de az utolsó tíz napot bérleti díját is megspórolhatta.

Komatsu PW 150 forgókotró (képünk illusztráció)

A történetet még érdekesebbé teszi, hogy a cég ügyvezetője Bódi Zsolt fideszes közgyűlési képviselő.

A Városgondozás Eger Kft-t pedig ebben az időben Forgó János ügyvezető igazgató vezette, aki egyébként az egri Fidesz újjáalakulásakor készült fotón is szerepelt.

Bódi Zsoltnak elküldtük kérdéseinket annak kapcsán, hogy a szerződés életbe lépése előtti egy hónap, illetve a lejárása utáni 10 nap vonatkozásában fizetett-e a Bódi Művek Kft. bérleti díjat a Városgondozás Kft-nek, illetve ezekben az időintervallumokban milyen jogcímen használta a cég a gépet? Amint választ kapunk, frissítjük cikkünket.

A Városgondozás egyébként meglehetősen nagyvonalúan határozta meg a bérleti díjat, amely nettó 320.000 forint volt havonta. Egy hasonló teljesítményű forgókotrót jelenleg naponta 100-150 ezer forintért lehet bérelni. Ha számításba vesszük, hogy a jegyzőkönyv szerint a gép műszaki állapota „megkérdőjelezhető” volt, és személyzetet sem adtak hozzá, a napi 10.600 forintos ár akkor is több mint kedvezőnek tűnik.

Facebook
Email