Több mint 40 milliót fialt az álláshalmozás Orojánnak

Egri képviselősége mellett Füzesabonyban „gazdasági tanácsadó” is.

Közérdekű adatigénylésre Nagy Csaba Füzesabony fideszes polgármestere írásban közölte, hogy Oroján Sándor gazdasági tanácsadóként 41.696.000 Ft-ot keresett ott 2014. decemberétől kezdődően – írja a legnagyobb helyi Facebook-csoport, az „Egerben hallottam” adminja, amit saját oldalán is megosztott.

A bukott egykori fideszes frakcióvezető álláshalmozása már jó ideje téma a városban. Az Ezalényeg 2020-ban közölt egy igen tanulságos összeállítást Oroján eddigi jól fizető politikai pozícióiból. A cikk szerint volt már

  • Maklár alpolgármestere
  • A Heves Megyei Közgyűlés képviselője
  • Külsős bizottsági tag az egri Közgyűlésben
  • Önkormányzati képviselő az egri Közgyűlésben
  • Gazdasági tanácsadó Füzesabonyban.

 

A politikus egy időben annyira túltolta az álláshalmozási szekeret, hogy 2019-ben a Kormányhivatalnak kellett figyelmeztetnie: nem lehet Makláron alpolgármester, Egerben pedig közgyűlési bizottsági tag egyszerre, így akkor mindkettőről le kellett mondania. Ez a malőr azonban láthatóan nem szegte kedvét, hiszen az óta újabb pozíciókat gyűjtött be.

Egri közgyűlési mandátumát és füzesabonyi állását hosszú távon is megőrizte. Utóbbiért az Ezalényeg 2020-as cikke szerint havi 301 ezer forintot kapott.

Most a közérdekű adatigénylés nyomán kiderült, hogy a füzesabonyiaknak az elmúlt 10 évben közel 42 millió forintba kerültek Oroján Sándor minden bizonnyal nélkülözhetetlen „gazdasági tanácsai”.

A mindenhol mindenre alkalmas politikus ezúttal még magasabb tisztséget céloz meg: miután a kormánypártból kiebrudalták, „független” jelöltként szeretne egri polgármester lenni.

A szilánkokra hullott egri Fidesz törmelékeit idén rajta kívül még további két jelölt is képviseli a szavazólapon: az Orojánt a frakció élén váltó, majd most már szintén „függetlenné” váló Orosz Lászlóné és a maradék párt hivatalos jelöltje, Vágner Ákos.

Akár 4 polgármester-jelölt is előbújhat a Fidesz romjai alól

Akik tehát a fenti gátlástalan álláshalmozásban is megcsodálható narancsos mutyivilágot szeretnék uralkodóvá tenni Egerben, azok három remek jelölt közül is választhatnak júniusban. Aligha lesznek sokan, de legalább a választék széles.

Facebook
Email