Szépen helytálltak az egri kézis lányok az Érd ellen

Az élvonalba feljutásért küzdő Pest megyeieket legyőzni nem sikerült, de végig meccsben voltunk ellenük.

A tabella állása alapján könnyű mérkőzésre számíthattak, de az Eszterházy SC nem adta könnyen magát. Az első félidőben még úgy is tűnt, hogy borul a papírforma, a meccset az egri lányok uralták, akik 10-9-es vezetéssel vonulhattak az öltözőbe.

A találkozó második felében azonban már érvényesült a Pest megyeiek bivalyerős kerete és rutinja, így a végeredmény egy szoros meccs végén 18-22-es érdi győzelem lett. A meccs egyik nagy hőse vitathatatlanul az 50. alkalommal egri mezben pályára lépő Kozma Tünde volt, aki hősiesen, nagy összpontosítással védte a kapunkat.

„Elégedett vagyok a lányok teljesítményével, egy remek mérkőzést tudtunk játszani a kiváló erőkből álló ellenfelünkkel. Sokáig tudtuk nyitott védekezésünkkel dominálni a mérkőzést, Kozma Tünde remekelt a kapuban a találkozó folyamán. Hiányérzetünk maradhat, hiszen a helyzeteink megvoltak, ám 20 feletti kihagyott lövéssel nem lehet nyerni egy ilyen rangadón. Megyünk tovább, fontos mérkőzések állnak előttünk, amennyiben tapadni akarunk az élhez” értékelt a mérkőzést követően Farkas József, az Eszterházy SC edzője.

(Fotó: Princz István/Eszterházy SC)

Facebook
Email