Szakértő csapattal lép túl a pártpolitikán Mirkóczki Ádám

Bemutatta jelöltjeit a polgármestert támogató Civil Közéleti Egyesület.

Tarthatatlan mélységbe süllyedt az egri közélet, és ezen változtatni kell – szögezte le a sajtótájékoutatón Mirkóczki Ádám.

„Nem csak a világban lenne szükség a békére, de Egerben is”

Hozzátette: a feszültséget nem a civilek, hanem elsősorban a pártok generálják, amelyek a városra saját erőforrásukként tekintenek, amelyet politikai, gazdasági és személyes céljaikra akarnak használni, sokszor kihasználni.

Megjegyezte: 2019-ben ő is „naív volt” mert elhitte hogy akik vele indulnak, azoknak Eger fontosabb lesz mint a politikai közösségük. Ebben azonban hamar csalódnia kellett.

„Én már már 2019-ben megfogalmaztam, hogy „nincsenek pártok, csak Eger van”, s ehhez tartottam magam később is, pedig sok támadás ért ezért a párok részéről” – emlékeztetett Mirkóczki Ádám.

„Egy polgármesternek kutyakötelessége kilépnie a komfortzónájából, a szekértábor logika helyett a város polgárait kell képviselni”

– szögezte le.

Hozzátette: egyesületük nevében is azért szerepel a „civil” szó, mert ezzel is hangsúlyozni kívánják, hogy nem a pártpolitika mentén gondolkodnak a város jövőjéről. Szavai szerint az egyesület tagjai politizáló civilek, akik ugyanakkor kizárólag a helyi közélettel akarnak foglalkozni, annak irányát szeretnék „180 fokkal megfordítani”.

Felidézte: 2019-ben nem sok beleszólása volt a képviselő-jelöltek személyébe, többségüket a pártok delegálták. Nem mindenki gondolta úgy mint én, de vannak olyanok aki velem együtt Eger érdekében dolgoztak és hajlandóak voltak feláldozni a politikai közösségük érdekeit – tette hozzá.

Hangsúlyozta:

most viszont valóban olyan csapatot sikerült összeállítani, akik civil vezetőként és szakértőként számos alkalommal bizonyították rátermettségüket, és akik együtt minden fontosabb szakterületet lefednek.

A sajtótájékoztatón bemutatták a Civil Közéleti Egyesület önkormányzati képviselő-jelöltjeit.

1. választókörzet (Lajosváros Lajosváros Dél, Dél-keleti rész)

Madarasi Gyula, vállalkozó, sportember, úszó és vízilabda játékvezető, edző és családapa. Legfontosabb célkitűzése, hogy Eger családbarát város legyen.

2. választókörzet (Hatvani hóstya – Lajosváros nyugati rész)

Gócza Attila pedagógus, nyugalmazott nyomozó, egykori megyei osztályvezető. A polgármester szavai szerint az ő személye jó példája az egyesületet jellemző konszenzus keresésnek és összefogásnak. „Politikailag egymástól távol indultunk, de Eger jelenéről és jövőjéről ugyanúgy gondolkodunk” – fogakmazott a polgármester.

 

3. választókörzet (Maklári hóstya, Tihamér városrész)

Farkas Attila szociális ügyekért felelős alpolgármester. Mirkóczki Ádám hangdsúlyozta: képviselőként és saját területén is nagyon komoly munkát végzett az elmúlt ciklus nehéz időszakaiban – például a járvány, vagy az energiaválság idején – is helytállt a mélyszegénységben élőkért.

4. választókörzet (Csákó – Belváros déli része)

Farsang Sándor pénzügyi és ingatlanpiaci szakember, fertálymester. A polgármester szerint tudásával, tapasztalatával kiválóan fogja szolgálni a környék lakóit.

5. választókörzet ( Belváros északi része, Szala városrész)

Földvári Győző intézményekért felelős önkormányzati biztos. Megválasztása esetén harmadik ciklusát kezdi majd meg. Mirkóczki Ádám emlékeztetett: személyében egy tapasztalt, megbízható képviselőt indít az egyesület aki az elmúlt években soha nem „a problémát szajkózta”, hanem mindig a megoldási lehetőségeket kereste. „Ez az, a mit a jelenlegi testület nagy részétől az elmúlt öt évben nem nagyon láttuk” – jegyezte meg a polgármester.

6. választókörzet (Almagyar, Vécseyvölgy, Cifra-hóstya, Belváros keleti rész)

Kiss Renáta, az Egri Kulturális és Művészeti Központ egykori vezetője, közművelődési szakember. A polgármester szavai szerint „nem műkedvelőként, hanem belülről, szakétőként” ismeri a széles palettájú kulturális intézmények működését.

7. választókörzet (Hajdúhegy, Károlyváros)

Huszti Péter, kereskedelmi, vendéglátós szakember az egyesület elnöke. Az Eger a Hobbink formáció tagja, akik, „saját pénzt energiát nem kímélve” számos parkot, játszóteret újítottak meg – mutatott rá Mirkóczki Ádám. A polgármester szerint példaértékű, hogy nem csak a jeles napokon dolgoztak a városért, amikor „a politikusok szeretnek villogni a kamerák előtt”, hanem szürke hétköznapokon, esőben, rossz időben is.

8. választókörzet (Felsőváros keleti rész)

Kovács Attila vállalkozó, fertálymester. A polgármester szavai szerint „nem szorul bemutatásra a felsővárosiak körében, akiknek rengeteg segítséget nyújt a hétköznapokban”.

9. választókörzet (Felsőváros nyugati rész)

Minczér Gábor általános alpolgármester. Mirkóczki Ádám hangsúlyozta: nem csak helyettesként, de képviselőként is nagyon komoly teljesítményt tett le az asztalra az elmúlt években, akár más körzetek problémáit is felkarolva.

10. választókörzet (Felnémet, Berva városrész)

Berecz Klára, az EKMK volt szakmai igazgatója. A polgármester rámutatott: személyében egy idegenforgalomban és kultúrában és jártas kiváló szakember kéri az szavazók bizalmát, akinek számos fesztivál és kulturális, közösségi esemény fűződik a nevéhez.

Facebook
Email