Pótolták az elmaradt meccset és begyűjtötték a 3 pontot az egri vízipólós lányok

Nem ígérkezett nehéznek, mégis fordulatos lett a Tatabánya elleni meccs.

Az összecsapásra eredetileg február 4-én került volna sor, ám akkor a viharos erejű szélben a könnyű tetőszerkezettel fedett tatabányai uszodában inkább nem vállalkoztak rá.

A tatabányaiak legyőzése papírformának ígérkezett, a szerdán megrendezett pótlás mégis a vártnál izgalmasabban kezdődött. Az első negyedet kemény küzdelem után a házigazdák zárták 5:4-es vezetéssel. A második negyedet viszont már egyértelműen a mieink uralták, öt gólt lőttek, míg a tatabányaiak egyet sem.

Hasonlóan alakult a második játékrész is. A harmadik harmad végén már 7:18-ra húztunk el. A negyedik negyedre a házigazdák kicsit jobban összekapták magukat, és lőttek négy gólt, míg a saját hálójukba csak kettőt engedtek be. Ez azonban már nem változtatott a mérkőzés végkimenetelén, amely magabiztos, 11:20-as egri győzelem lett.

Dr Sike József vezetőedző szerint a legfontosabb, hogy sikerült teljesíteni a kitűzött célt, a három pont hazahozatalát. A nem teljesen kiegyensúlyozott teljesítmény mögött az állt, hogy „óhatatlanul is a hét végi UVSE elleni EURO KUPA visszavágó járt a játékosok fejében. Nehéz ilyenkor négy negyeden keresztül jól teljesíteni” – értékelt a mester.

(Fotó: Lénárt Márton/Egri Vízilabda Klub)

Facebook
Email