Pénteken elárasztják a vasparipák a várost

Május 19-én érkezik Egerbe az országos jubileumi Harley-túra.

Május 18-án indul útjára az idei Harley Davidson Open Road Tour, mely keretében a motoros szabadság semmihez sem fogható érzését közösen átélve pattannak nyeregbe a motorozás és az idén 120 éves amerikai márka szerelmesei, hogy együtt fedezzék fel Magyarország csodás tájait.

A túra résztvevői 2023. május 19-én gördülnek be Egerbe a Dobó térre. A motorosok Egerbakta irányából (24-es számú főútvonal) érkeznek meg a Kisasszony utcára, várhatóan 14.50 – 15.15. óra között, ahol rövid várakozás során összevárják egymást.

Innen rendőrségi felvezetéssel az alábbi útvonalakat érintve indulnak a Dobó térre:

Kisasszony utca (indulás) – Bartalos Gy. utca – Vörösmarty M. utca – Törvényház utca– Eszterházy tér – Kossuth L. utca – Fellner J. utca – Bajcsy-Zs. utca – Dobó I. tér.

A jelzett időpontban rövid időtartamú forgalomkorlátozásra lehet számítani, ez idő alatt kérjük a gépkocsival közlekedők türelmét és megértését!

Idén az egri Jármű Örökségeinket Őrző Egyesület is csatlakozik a rendezvényhez a városunkhoz kötődő Berva moped és Panni robogó bemutatásával, emléket állítva a hazai motorkerékpár gyártásának és ezen belül is a Bervai Finomszerelvénygyárnak.

A kiállítás 19-én pénteken délelőtt 10 órától várja az érdeklődőket a Polgármesteri Hivatal előtt felállított sátorban.

Knezsik István, az Autós Nagykoalíció elnöke, az Open Road Tour fővédnöke márciusban az AMTS Automobil és Tuning Show-n tartott sajtótájékoztatón elmondta: múlt évben Eger magasra tette a lécet, hiszen egy kitűnő hangulatú rendezvényt szervezett a város. A közlekedési szakember hozzátette: egyetlen baleset nélkül vonult végig Magyarorszagon több ezer motoros, ami példaértékű.

Hozzátette: idén is Egerben Mirkóczki Ádám polgármester társaságában köszönti majd a túrázó motorosokat, mert „a város Magyarország egyik legcsodálatosabbika, polgármester úrral pedig kitűnő szakmai és emberi kapcsolatban dolgozunk együtt.”

(Fotó: Julia Paulo Dayag/Pexels)

Facebook
Email