Országjáró körúton népszerűsíti a magyar mézet a mézkirálynő

A mézkirálynő az Egri Kertvárosi Óvodát látogatta meg segítőivel.

Mohácsi Klaudiát 2022 augusztusában a jászberényi Nemzetközi Mézvásár és Méhésztalálkozón választották meg Magyarország mézkirálynőjének, aki egy éven át képviseli a hazai méhésztársadalmat a nyilvánosság előtt és népszerűsíti a magyar mézet, a mézfogyasztás előnyeit.

A mézkirálynő néhány napja indult országjárásra, melynek keretében ma délelőtt érkezett el hozzánk Egerbe. Kifejezett kérése volt, hogy olyan óvodát szeretne meglátogatni, ahol nagy hangsúlyt fektetnek a természetközeli környezettudatos nevelésre.

A választás végül az Egri Kertvárosi Óvodára esett, amit meg is látogatott segítőivel és ismeretterjesztő játékos foglalkozás keretében ismertette a kicsikkel a méhek szerepét és munkáját, valamint bemutatták a különböző méhészeti eszközöket és termékeket.

Mint ahogy korábban is fogalmazott, az ismeretterjesztő foglalkozások mellett, az országjárása 25 állomásán fel fogja venni a kapcsolatot a méhész szaktanácsadókkal és lovagrendekkel, bevonva őket is a hazai méztermelés népszerűsítésébe.

Facebook
Email