Orojánék azzal az adókedvezménnyel álltak elő, amelyet szeptemberben leszavaztak

A volt fideszes politikus a politikai cinizmus új magaslataira hág fel.

Az Oroján Sándor vezette frakció keddi sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy kivezetnék a városban a magánszemélyek építményadóját. A javaslat szerint azok az egri polgárok, akik magánszemélyként bármilyen ingatlannal rendelkeznek, azok júniustól ettől az adónemtől mentesek lennének.

Derék és a jelenlegi helyzetben tagadhatatlaanul szükséges elképzelés ez.

Nem véletlenül nyújtotta be már szeptemberben a városvezetés szinte pontosan ugyanezt a javaslatot, amelyet akkor a Fidesz és a vele együttműködő „ellenzéki” képviselők leszavaztak.

Az akkori előterjesztés szerint a magánszemélyeknek már 2023 elejétől nem kellett volna építményadót fizetniük. Így Orojánék késői pálfordulása legalább fél évnyi plusz adóterhébe kerül az egrieknek.

Hogy a hirtelen jött megvilágosodás mögött valójában mi áll, azt csak megtippelni tudjuk. Az biztos, hogy miután megérkeztek az első csekkek az egri vállalkozásokhoz a brutálisan megnövelt építményadóról, elárasztották a Városházát a halasztást, vagy részletfizetést kérő beadványok.

Lecsapott az Oroján-csomag, a polgármester visszavonatná az adóemelést

Miután az adóemelést az ő javaslatukra szavazta meg a Közgyűlés, valószínű, hogy Oroján és társainak népszerűsége alaposan megcsappant Egerben. Különösen a tönk szélére sodort vállalkozások, vagy épp a béremeléstől eleső dolgozóik körében.

Őket nevezték egyébként a sajtótájékoztatón „tehetőseknek”, sőt, „multiknak”. 

Miután az ilyen szintű ordas valósághajlítás aligha győzi meg a saját bőrükön egészen mást tapasztaló egrieket, talán csak az éppen általuk szeptemberben kidobott javaslat kikukázása jutott eszükbe mentő ötletként. Persze, jobb későn, mint soha. De azért az jó lenne, ha a közgyűlési többség üléspont szerint változó álláspontjának és a képviselők szuperhajlékony gerincének árát nem az egriek fizetnék meg.

(Fotó: Eger Város Hivatalos Facebook oldala)

 

Facebook
Email