Lecsapott az Oroján-csomag, a polgármester visszavonatná az adóemelést

Megérkeztek az első csekkek a Közgyűlés által brutálisan megemelt adóterhekről, kétségbe vannak esve az egri vállalkozások.

A múlt hét óta, amikor a munkaadók szembesültek a fizetendő kötelezettségekkel, sorra érkeznek a panaszok, a segélykiáltások a hivatalhoz, hogy ezt nem fogják tudni kitermelni – írja a Facebook-bejegyzésében a polgármester.

Hozzáteszi: van olyan vállalat, amelynek „Orojánék karácsonyi ajándéka” 120 millió forintos többlet adófizetést hozott.

„Több száz egri vállalkozás került nehéz helyzetbe a felelőtlen, szakmaiatlan és kifejezetten Eger ellenes döntés miatt”

– mutat rá Mirkóczki.

Lapunk is így értesült, hogy tömegesen fordulnak az önkormányzathoz helyi cégek és vállalkozók, hogy adómérséklést, halasztást, vagy részletfizetést kérjenek.

A városvezetés határozottan ellenezte a közgyűlési többség által novemberben áterőszakolt adóemelést, a testületi ülésen a polgármester felhívta figyelmet, hogy válság idején nagyon veszélyes lépés többlet terhet róni az egri vállalkozásokra.

„De Orojánékat a saját zsebükön kívül (ők ugyanis adó helyett plusz pénzt szavaztak meg maguknak) semmi nem érdekelte” – idézi fel Mirkóczki Ádám.

A Fidesz és “ellenzéki” szövetségesei megszavazták az adóemelést

A polgármester a február végi közgyűlésen kezdeményezi, hogy azonnal helyezzék hatályon kívül a novemberben általuk megszavazott “Oroján-csomagot”, „hogy ezzel is biztosítsunk túlélési lehetőséget az egri munkaadóknak és munkavállalóknak”

– áll a bejegyzésben.

Mirkóczki bízik azon képviselők támogatásában is, akik bár novemberben igennel szavaztak az adóemelésre, „most az egri cégek és egri dolgozók érdekében mégis képesek lesznek a belátásra és hajlandók kijavítani a hibát”.

(Fotó: Eger Város Hivatalos Facebook oldala)

Facebook
Email