Oroján azt se tudja, miről döntöttek az ülésen, amit ő vezetett

A bukott ex-fideszes frakcióvezető teljesen fals információkkal vezeti félre az egrieket.

Oroján Sándor Facebook-bejegyzésben számol be a Közbeszerzési Döntőbizottság üléséről.

Csakhogy ebből nem az derül ki, milyen határozat született – hanem az, hogy a képviselőnek fogalma sincs, miről tanácskoztak, és miről szavazott.

Oroján azt írja, „megpróbáljuk a Vitkovics-ház és Egrix-Egál városvezetés által elbukott forrását átcsoportosítani a Kossuth Lajos utca felújítására.”

Ebből a birtokunkba került jegyzőkönyv szerint annyi igaz, hogy a bizottság döntött a Kossuth utca felújítására vonatkozó feltételes közbeszerzés kiírásáról. Csakhogy ennek a világon semmi köze nincs az Egrix-Egál projekthez.

Minczér Gábor alpolgármester szintén részt vett az ülésen, és lapunknak elmondta: a Kossuth utcai munkálatokra fordítható forrásokról már régen határozott a Közgyűlés, így erről a bizottságnak semmilyen döntést nem kellett hoznia. A felújításra szánt pénznek pedig semmi köze az Egrix-Egál projekthez, amely egyébként akkor lehetetlenült el végleg, amikor az Egri Városfejlesztési Kft élére Orojánék által ültetett (majd az emlékezetes „kanapé-ügybe” belebukott) ügyvezetője, Nagy István belenyúlt a tervekbe. Ezt azonban az Irányító Hatóság nem hagyta jóvá – emlékeztetett.

Megmentenék a kudarcos Vitkovics-projektre szánt félmilliárd forintot

Hozzátette: a Kossuth utca felújítása is az akkor még Nagy István vezette Városfejlesztés hanyag adminisztációs munkája miatt szenvedett késedelmet, ám a városvezetésnek sikerült letárgyalnia az illetékes minisztériummal, hogy végre útjára indítható a projekt.

Minczér Gábor megjegyezte: megdöbbentő és elszomorító, hogy Oroján Sándor úgy dönthet akár milliárdos nagyságrendű beruházásokról, hogy láthatóan fogalma sincs arról, miről szavaz.

Hozzátette: a bukott frakcióvezető zavaros és valótlan „beszámolója” különösen megdöbbentő annak fényében, hogy ennek a bizottsági ülésnek a levezető elnöke ő volt.

„Ezek szerint Orojánnak azt sem sikerült felfognia, hogy milyen tanácskozást vezet”

– mutatott rá az alpolgármester.

Az ügy kapcsán az is elgondolkodtató, hogy az EgerHírek úgy közölte tényként Oroján teljesen fals „beszámolóját”, hogy rajta kívül senkit nem kérdeztek meg az ominózus ülésről. Holott csak annyi dolguk lett volna, amit mi megtettünk: felhívni valaki mást is, aki ott volt. A Fideszből mára kitessékelt ex-frakcióvezető a jelek szerint a mai napig joystickkel kézivezérli az egri kormánypárti portált.

Facebook
Email