Óriási küzdelemben győzték le az egri kézis lányok a Fradit

Nem ígérkezett könnyűnek, nem is indult jól, de végül diadal lett a vége.

Az Eszterházy SC az FTC U19-es csapatához érkezett vendégségbe a Népligetbe szombaton az NBI/B. 20. fordulójában. A mérkőzés korántsem ígérkezett könnyűnek, hiszen a zöld-fehér fiatalok remek formában vannak, az elmúlt hetekben pedig egyik győzelmet aratták a másik után. Az egri lányokkal azonban nem boldogultak.

Pedig a meccs nem így indult. A mieinken ugyan látszott, hogy nincsenek megilletődve és nagyon elszántak, ám a szépen kialakított helyzetek közül túl sokat nem sikerült befejezni. A ferencvárosiak viszont kifejezeten eredményesen játszottak, így ötgólos előnnyel mehettek pihenni az első félidő végén.

A mérkőzés második fele sem kezdődött jól. a játékrész közepén még mindig öt góllal vezettek a zöld-fehérek. A csodát az utolsó negyed óra hozta meg. Az egri lányok döbbenetes gyorsasággal találtak magukra, s az 53. percre már ki is egyenlítettek, a véghajrában óriási küzdelemben pedig kiharcolták a 26-27-es győzelmet is.

„Óriási gratuláció jár a csapatnak, hogy egy ilyen hőfokú mérkőzést meg tudtunk nyerni idegenben. (…) Kiss-Gadányi Maja végig extra teljesítményt nyújtott, a végjáték taktikai módosításai is eredményesnek bizonyultak. Jobban akartuk a győzelmet, így a szerencse is mellénk pártolt, a kapufáról hozzánk pattant minden labda. Mindenki hozzátett a sikerhez, igazi csapatként sikerült elhoznunk ezt a két bravúrpontot”

értékelt a meccs végén Farkas József, az Eszterházy SC edzője.

(Fotó: Csonka Tamás/Eszterházy SC)

 

 

Facebook
Email