Nem vallottak szégyent az egri vízipólós lányok a BL-ben

A női vízilabda Bajnokok Ligájának B csoportjából a papírformának megfelelően a két spanyol sztárcsapat jutott tovább, de a mieink is tisztességesen helytálltak.

Az Astralpool CN Sabadell elleni szombati meccs kifejezetten jól indult, az első negyed végén mi vezettünk. A második negyed azonban már a vendégeké volt, a végére már 4:7-re elhúztak tőlünk.

A játékidő második felében már egyértelműen érződött a spanyol lányok fölénye, de az egriek sem kényszerültek statisztaszerepbe. Talán ezért is durvult el némileg a Sabadell játéka, amelyet az olasz bíró nem igazán igyekezett megfogni, számos szabálytalanságot nézett el nekik.

A negyedik negyedben már három gólós hátrányig felzárkóztunk, ám az utolsó két gólt már a vendégek lőtték. A 9:14.es végeredmény kifejezetten szép a világ egyik, ha nem a legjobb női vízilabda klubcsapata ellen. Nem véletlenül zúgott a végén a taps a lelátóról.

Vasárnap az FTC-vel szemben szálltak medencébe az egri lányok. Fordulatos, pörgős meccs volt, amelynek nagy részében mi vezettünk, igaz a Fradi kétszer is kiegyenlített. A mérkőzést mindössze 43 másodperccel a vége előtt Czigány Dóra gólja döntötte el, így a csoport magyar rangadóját az Eger nyerte.

(Fotó: Nemes Róbert/Egri Vízilabda Klub)

 

Facebook
Email