Nagyon beolvasott Orojánnak a Tarna-védő aktivista

Nyílt levelet írt a kápolnai Macskaárvaház Alapítvány kuratóriumi elnöke a politikusnak.

Bóday Pál korábban megdöbbentő információkat osztott meg az alapítványt ért támadásokról, amelyek mögött véleménye szerint a Tarnát illegálisan kiszivattyúzó borász cég bűncselekményeit elkendőzni kívánó politikai körök állnak. Az állat-és természzetvédő aktivista úgy véli, a szervezetet mindenekelőtt Oroján Sándor és a hozzá közel álló körök akarják ellehetetleníteni.

Az egri Fideszből év elején kitessékelt volt frakcióvezetőnek címzett nyílt levelét változtatás nélkül közöljük.

Nyílt levél Oroján Sándor önkormányzati képviselőnek:

Sanyi,

tisztában vagyok azzal, hogy egy hozzád hasonló hiperaktív, mértéktelen becsvággyal és önimádattal, vélhetően borderline személyiségzavarral súlyosbított nárcisztikus szociopata személyiséggel élő közszereplőtől, nehéz lesz belátást, empátiát, önmérsékletet kérnem.

Most – utoljára – mégis megkísérlem.

Mindenekelőtt megpróbállak megnyugtatni: kérlek, próbáld meg elhinni, hogy nem vagyok a konkurenciád. Én nem szeretnék 2024-ben polgármester, 2026-ban választókerületi elnök lenni, nem szeretnék fideszes politikusokat megbuktatni, vagy bebizonyítani róluk, hogy alkalmatlanok. Nem voltam és nem leszek a Fidesz tagja – és semmilyen más pártban sem voltam, vagyok vagy leszek tag.

Így nem is zárnak majd ki egyetlen pártból sem, ezért aztán nem is várok fél évet, hogy valahol máshol suttyomban, kicselezve a volt pártomat, egy a lakhelyemtől távol eső alapszervezeten keresztül valahogy újra visszasunnyogjak -:).

Tudom, számodra nagyon-nagyon nehéz lehet elképzelni, de veled ellentétben engem nem vonz mániákusan a pénzre váltható politikai befolyás, és a politikai befolyásra váltható pénz perverz függősége.

Viszont szenvedélyesen fontosnak tartom az állatok és a természet védelmét – és ennek érdekében szívesen beszélgetek, és ha lehet cselekszem bármelyik jószándékú politikussal. Ennyi a közöm a politikához – és ennél soha nem is lesz több.

Nem kérlek arra sem, hogy ne terjessz rólunk aljasságokat, hazugságokat, ostobaságokat. Ezeket betudom a mindenkit megillető szólás és véleményszabadság vadhajtásának.

Csupán arra kérlek, de határozottan és utoljára, hogy fejezd be Kápolna kissé kelekótya polgármesterének Berecz Kálmánnak és hányatott sorsú testvérének, Berecz Mátyásnak az ellenünk uszítását. Korábban csak Mirkóczki Zita egri önkormányzati képviselő barátnőjük traktálta Bereczéket egészen eszelős ostobaságokkal, de akkor még működött valamifajta önkontrolljuk.

Viszont – az elmúlt másfél-két évben – mióta a te harcos, és üzlettársaddá szegődtek, – hidd el, nem túlzás – teljesen elvesztették a józan ítélőképességüket. Berecz Kálmán szerintem látens módon szerelmes beléd: benned látja sorsának, egzisztenciájának megváltását és – kis túlzással – bármit megtenne érted.

Mivel azt pedig tudja, hogy mióta a Tarna vízét kiszivattyúzó aldebrői ökológiai katasztrófát okozó gengszter borász mellé álltál, bizony nagyon nem kedvellek téged, így Berecz igyekszik – mint egy infantilis kisgyermek – veled versenyt utálni engem – és a Macskaárvaházat.

Fenyegető önkormányzati levelekkel vegzál, és nemrégiben már odáig vetemedett, hogy miközben – többek között a település alpolgármesterével – szépítgettük a Kápolnai Macskaárvaház Alapítvány környékét, készülve a föld napi vendégeink fogadására, a közmunkásaival leöntetett egy adag szemetet elénk.

(Kamerafelvétel megvan, büntetőfeljelentés megtörtént.)

Képzeld Sanyi, Berecz Kálmán annyira meg akar felelni neked, hogy múltkor megfenyegettette az aktivistáinkat az egyik közmunkással.
Igazából már csak akkor van nyugtunk Berecz Kálmán ellenünk élő fegyverként bevetett kápolnai közmunkásaitól, amikor végre lerendeli őket a balatoni nyaralóját dolgozni – mert akkor legalább békén hagynak minket Kápolnán.

Sanyi,
hidd el, engem őszintén nem érdekel mit üzletelsz, mutyizol, szervezkedsz Berecz Mátyással és Berecz Kálmánnal.

Nyugodtan lobbizzatok a kedvenc szemétszállító cégetek mellett, beszéljétek meg, hogy ki hogyan ne szavazzon a saját pártjára, és helyette titokban melyik másikra adja a voksát. Tervezgessétek 2026-ot, amikor úgy gondolod majd te leszel a választókerületi elnök, vagy – mit bánom én – akár a miniszterelnök jelölt – nekem az is mindegy. (Bár erkölcsileg mindez persze hányingerkeltő, de az ilyesmi téged úgy sem befolyásolt soha.)

Az sem zavar, hogy kitiltasz minket/engem azon egri hírportálokból, amelyek még – azért remélem már nem sokáig – közvetve vagy közvetlenül, anyagilag függnek tőled. Ez sem baj. Meggyőződéses demokrataként úgy vagyok vele, hogy még mindig jobb, ha tilos rólunk írni, mintha kötelező lenne-:)

Egyet viszont határozottan kérek – és adófizető magyar polgárként el is várok: Bereczzel együtt azonnal fejezzétek be a Macskaárvaház vegzálását, és az amúgy is annyira reménytelen, küzdelmes és szomorú állatvédelmi, természetvédelmi önkéntes munka nehezítését.

Abban a reményben, hogy nem kell a meggyőződésem szerint hatalommal való visszaélés és a bűnpártolás mellett akár más hivatali és közigazgatási törvénysértések/bűncselekmények gyanúját is felvető aljas ténykedésetek ügyében további, immáron hivatalos intézkedéseket tennem.

Bóday Pál
Macskaárvaház Alapítvány

Facebook
Email