Mozgalmas lesz Egerben a Föld napja

Az Egerben működő civil szervezetek ebben idén is cselekvésre szólítanak április 22-én.

A Föld napján a város több pontján színes programokkal várják az érdeklődő kicsiket és nagyokat egyaránt. Lesz többek között faültetés, rovarhotel készítés, kerékpártúra, kézműves foglalkozások, szelektív hulladékgyűjtés és aki már régóta vágyik rá, ezen a napon még a kukásautót is kipróbálhatja – derült ki a rendezvénysorozat sajtótájékoztatóján.

Farkas Attila alpolgármester elmondta, a programok megvalósítását 1 millió forinttal segíti az önkormányzat. Hangsúlyozta: a városvezetés kiemelten fontosnak tartja a környezettudatos gondolkodást, s ezt mi sem bizonyítja jobban, minthogy 2022-ben elkészült a város klímastratégiája.

Hozzátette: nagy hangsúlyt fektetnek az épületek energetikai korszerűsítésére, a közvilágítás modernizálására azzal a céllal, hogy Eger egy élhető város legyen.

Magyarországon 1990 óta minden évben április 22-én ünnepeljük a Föld Napját, mely célja, hogy minél több ember figyelmét keltsék fel az őket is érintő globális környezeti problémákra, mint a klímaváltozás vagy a hulladékszennyezés.

Facebook
Email