Mirkóczki: nem tartott egy hónapig a Ceglédi utcai csatorna javítása

A sajtóban megjelent téves információkkal szemben jóval rövidebb idő alatt megoldották a problémát – derül ki a polgármester Facebook-bejegyzéséből. 

A történtekről április 26-án este érkezett bejelentés az önkormányzat Városüzemeltetési Irodájának munkatársaihoz, akik a nagyobb baj elkerülése érdekében azonnal a helyszínre érkeztek és biztosították azt, másnap pedig megrendelték a szükséges helyreállítást.

A munkát végző vállalkozó a károkat felmérte, megkezdte a lehetséges megoldások kidolgozását, illetve a leszakadt részek bontását, előkészítését, majd a meglévő és megmenthető anyagok felhasználásával elkezdték a szükséges anyagok beszerzését, új keretelemek legyártását – írja Mirkóczki Ádám.

A helyreállítást igénylő szakasznál május 8-án, vagyis e hét hétfőn bebetonozták az új keretelemeket, behelyezték a rácsokat.

Annak érdekében, hogy a betonozás ép maradjon, előre láthatólag 2 hétre egy lemezt helyeztek rá, lehetővé téve ezzel a gépkocsik teljes pályán történő közlekedését.

Mindezek alapján erős túlzással sem lehet azt állítani, hogy az önkormányzat nem foglalkozott a probléma megoldásával, azt pedig végképp nem, hogy a javításra 1 hónapot kellett volna várni

– mutat rá a polgármester.

Facebook
Email