Mirkóczki: akkor járok el helyesen, ha nem a pártok megelégedésére teszem a dolgom

A kormány segítsége jól jön, de nem old meg minden gondot, továbbra is pártérdekektől mentesen vezeti a várost, jövőre pedig indul a választásokon – derült ki a Mirkóczki Ádámmal készült ATV-s interjúból.

Nézőpont kérdése, hogy félig tele van, vagy félig üres a pohár – fogalmazott a polgármester az Egyenes Beszéd című műsorban a városnak adott közel egymilliárd forintos kormányzati rezsikompenzáció kapcsán. Hangsúlyozta:

ez az összeg egyrészt komoly segítség, másrészt Eger költségei ennek háromszorosával, 3 milliárd forinttal emelkedtek.

Így rengeteg feladatot jelent még kihozni egy nullszaldós költségvetést.

Mirkóczki elmondta: a támogatás elnyeréséhez a városnak menedzsmenttervet kellett benyújtania a kormány felé.  Az egyeztetéseken elhangzott: a segítség feltétele, hogy az adott település komolyan vegye a válságkezelést, az önkormányzat önmagán kezdje a spórolást.

A 2019-es év végén, „vegytisztán fideszes önkormányzatoknak” kiosztott működési támogatások elosztásához képest most sokszínű a segítséget kapó települések listája – mutatott rá a polgármester.

Emlékeztetett: korábban voltak, akik azzal vádolták (mindenekelőtt a Fidesz közgyűlési frakciója – a szerk.) hogy csupán riogat, és valójában Egernek nincsenek is olyan komoly veszteségei.

„A megítélt támogatással maga a Pénzügyminisztérium igazolta vissza, hogy az általunk benyújtott számok megfelelnek a valóságnak” – hangsúlyozta a polgármester.

Hozzátette: az, hogy Oroján Sándor most arról beszél, hogy ezek után már mindenre lesz pénz a városban,

„a fideszes frakció totális alkalmatlanságát bizonyítja”, hiszen kiderült: az egri költségvetés alapjaival sincsenek tisztában.

A polgármester elmondta: ő pártpolitikától mentesen végzi feladatát. Ezért lépett ki megválasztása után a Jobbikból, és ezért tud együttműködni a város fideszes országgyűlési képviselőjével is, aki tapasztalatai szerint szintén képes elvonatkoztatni az ilyen szűk látókörű szempontoktól.

„Akkor járok el helyesen, ha nem a pártok megelegédésére teszem a dolgom, hanem az egriek érdekérvényesítő képességét igyekszem növelni”

– szögezte le a polgármester.

Kérdésre válaszolva elmondta:

úgy tervezi, 2024-ben újraindul a választásokon,

amelyeken egészen biztosan független jelöltként méreti meg magát.

Facebook
Email