Egymilliárd forint rezsikompenzációt kap a város, de ez még mindig nem fedezi a hiányt

A döntésről a polgármester számolt be, ám hozzáteszi: 2 milliárd még így is hiányzik a költségvetésből, így a fideszes hurráoptimizmus nem megalapozott.

Eger közel 1 milliárd forintot, pontosan 929.176.707 forintot kap az energiaárak elszabadulása miatti kompenzációként a kormánytól – írja keddi Facebook-bejegyzésében Mirkóczki Ádám. Hozzáteszi: ezért elsősorban a Polgármesteri Hivatal munkatársainak, kiemelten a gazdasági iroda kollégáinak jár a köszönet, akik szakmailag megalapozott módon készítették el a veszteségeinkről számot adó dokumentumokat és alkották meg azt a válság menedzsmentet, amelynek köszönhetően városunk kapta lélekszámarányosan az egyik legmagasabb kompenzációs összeget.

Ugyanakkor hangsúlyozza: örömre azért nincs okunk, hiszen a megemelkedett rezsiköltségek és az infláció 3 milliárd forintot vett ki az önkormányzat zsebéből, kétmilliárd tehát még mindig hiányzik a költségvetésből.

Oroján Sándor fideszes közgyűlési frakcióvezető azt írja: így már „minden fontos városi célra” – többek közt sportra, rendezvényekre és bérfejlesztésre – lesz pénz.

Mirkóczki Ádám szerint ez a kijelentés

„az év első orojáni hazugsága”, hiszen a fennmaradó kétmilliárdos hiány miatt „nem lesz pénz sem rendezvényekre, sem számos más területre”.

A hurráoptimista helyzetértékelést az egriek minden tényt nélkülöző „demagóg félrevezetésének” tartja, és felhívja a fideszes képviselő figyelmét, hogy „a hivatal munkatársai továbbra is szívesen nyújtanak felvilágosítást Eger kiadás-bevételi helyzetéről”.

Facebook
Email