Mirkóczki: a parkolóház bezárása Oroján embereinek alkalmatlanságát bizonyítja

Mától nem működik Katona téri parkolóház. A polgármester szerint a döntés az EVAT vezetésének alkalmatlanságát bizonyítja.

A létesítmény üzemeltető önkormányzati cég szerint a bezárásra azért volt szükség, mert Mirkóczki Ádám a Közgyűlés döntése ellenére nem írta alá a bérleti szerződés megújítását. A polgármester azonban szerdai közleményében rámutat: a 25 éves hosszabbítás

„a mai árakon számolva is 1,5 milliárd forintos kárt okozna az egri adófizetőknek”.

Úgy véli, a parkolóház bezárásával rá akarnak nyomást helyezni, hogy a vállalhatatlan feltételeket diktáló szerződést jóváhagyja.

2020 tavaszától, tehát közel három éve, az Evat Zrt. aláírt szerződés hiányában is ugyanúgy működtette a parkolóházat, mint korábban – emlékeztet a polgármester. Hozzáteszi: „amíg valóban szakemberek irányították és vezették a céget, a parkolóház bezárására irányuló lépés föl sem merült, annak működése zavartalan volt.”

„Amióta Oroján emberei átvették az irányítást, csak a káosz, a szabálytalanságok, a rosszindulat és a hozzá nem értés jellemzi a társaság működését”

– írja Mirkóczki Ádám.

Februárban a Fidesz és a vele együttműködő “ellenzéki” képviselők szavazataival váltották le a parkolóházat kezelő kezelő EVAT vezetését. A cég élére az a Szűcs Tamás lett, aki korábban az önkormányzat Vagyongazdálkodási Irodáját vezette, s így ő volt felelős a parkolóház ügyeinek intézéséért is. Amikor innen az EVAT vezérigazgatói székébe távozott,

“a Katona téri parkolóház dokumentációja szőrén-szálán eltűnt”

mondta el a polgármester múlt pénteken.

Facebook
Email