Megújult a Grőber temető Szederkényi utca felőli kerítésfala

A 2021-ben elkészült rész mellett most 28 méter hosszon bontotta el és építette vissza a falat a kivitelező.

A fal mindenhol 1,20 méter magasságban és 40 cm széles betonlábazattal, vízkivezetéssel lett időtálló, megakadályozva ezzel a korábban dőlésnek indult építmény teljes összeomlását – adja hírül  Facebook oldalán Minczér Gábor alpolgármester.

 

✅Hosszú évek óta váratott magára, most azonban végre elkészült, rendbe tettük a Grőber temető keleti, Szederkényi utca felőli rossz állapotú kerítésfalát, valamint 25 méter hosszan folytattuk a tavalyi évben visszaépített nyugati fal felújítását.

Posted by Minczér Gábor on Friday, August 11, 2023

 

A temető nyugati fala – melynek egy 17 méteres része tavaly súlyos károkat okozott rádőlve két urnafalra – további szakaszon újult meg, mintegy 25 méter hosszúságban, ahol szintén vízkivezetéses betonlábazat készült és, illeszkedve a tavaly kialakított szakaszhoz, a régi tufa téglákat újravágva lett rakva a jó minőségű fal.

Az újjáépítés összesen bruttó 23,7 millió forintba került.

A temetőfal egy része még 2018-ban omlott be, az akkor városvezetés pedig nem tett érdemi lépéseket a méltatlan állapot orvoslására – emlékeztet Minczér Gábor. A kidőlt szakaszt 2021-ben az új egri vezetés javíttatta ki, ám a munka itt nem állt meg, idén a Szederkényi utcai és a nyugati falat is felújították.

Facebook
Email