Már nyomoz a rendőrség a városházi lehallgatás felelősei után

Hamarosan fény derülhet a példátlan bűncselekmény elkövetőinek kilétére. 

Az utóbbi időben több illegálisan készült felvétel látott napvilágot, amelyek a Városházán készültek munkaértekezletekről, illetve magánbeszélgetésekről. Ezeknek a rögzítése és nyilvánosságra hozatala is súlyos bűncselekmény, ezért az ügyben a városvezetés feljelentést tett.

Lapunk úgy értesült, hogy a büntetőeljárást a Heves Vármegyei Rendőrkapitányság már megkezdte. A nyomozást az ilyenkor szokásos módon (hogy az elfogultságnak még a látszatát is elkerüljék) egy másik vármegyei kapitányság – ez esetben a nógrádi – folytatja le.

Az Eger történetében példátlan bűncselekmény elkövetőinek kiléte egyelőre még tisztázatlan, ám a lehallgatási botrány ügyében tartott pénteki sajtótájákoztatón Farkas Attila alpolgármester úgy fogalmazott:

„Nem kell egyetlen egrinek sem bemutatnunk a város történetének legnagyobb szélhámosát és politikai bűnözőjét, Oroján Sándort, aki az elmúlt héten megüzente nekünk: 12 darab hangfelvétel létezik, és nyilvánosságra fognak kerülni.”

Hozzátette: azt nem állítja, hogy Oroján adott utasítást a lehallgatásra, ám azt nem lehet kizárni, hogy valóban a birtokába kerültek felvételek, és szerepet vállal ezek közzé tételében is.

Oroján áll a városházi lehallhatások mögött?

Fontos megjegyezni, hogy ezek a hangfelvételek az Egerinfo hírportálon jelentek meg. Az oldalnak nem ismert a szerkesztősége, impresszuma sincs, a médiahatóság nyilvántartása alapján nem minősül sajtóterméknek.

Viszont az Egerinfo kizárólagos névhasználója Mihály Péter, aki levédette ezt a nevet még 2022-ben. Hogy milyen kapcsolatban áll Oroján Sándor és Mihály Péter, a nyomozóhatóság feladata lesz kideríteni.

A pénteki sajtótájékoztatón Minczér Gábor alpolgármester „az egri közéleti mélypontjának” nevezte a lehallgatási botrányt.

„Sokan ácsingóznak a polgármesteri székre, ám arról az egriek fognak dönteni, hogy bizalmat szavaznak-e olyanoknak, akik ilyen dolgokra képesek”

– jegyezte meg.

Farkas Attila leszögezte:

„Nem engedünk semmilyen zsarolásnak, megfélemlítésnek. Mi a jövőben is Egerért fogunk dolgozni”.

Facebook
Email