Oroján áll a városházi lehallhatások mögött?

Az ex-fideszes politikus megüzente: a felvételek a birtokában vannak – állítja Farkas Attila alpolgármester.

„Sejtettük, hogy a kampány durva lesz, de hogy ennyire mocskossá és aljassá válik, azt nem gondoltuk volna” – fogalmazott Minczér Gábor a polgármester a városházi lehallgatási botrány kapcsán tartott pénteki sajtótájékoztatón a Dobó téren.

Úgy véli, „az egri közélet elérte mélypontját” azzal, hogy az egriek által legitim módon megválasztott polgármestert hallgatnak le a Városházán nem csak a hivatali, de a magánéletébe is behatolva. Hiszen a lehallgatókészülék nem csak a tárgyalásait, de a családjával, vagy orvosával folytatott beszélgetéseit is rögzíthette – hangsúlyozta.

„Ezeket az illegális felvételeket egyértelműen politikai haszonszerzés céljából készítették, hiszen a kampányidőszakra tárazták be őket, most hozzák nyilvánosságra, hogy lejárassák vele a város vezetését”

– mutatott rá Minczér Gábor. Hozátette: még aggasztóbb, hogy az elkövetők közalkalmazottakat, köztisztviselőket vehettek rá súlyos bűncselekmények elkövetésére, hiszen a hangrögzítő eszköz elhelyezéséhez „valakinek, valakiknek asszisztálnia kellett”.

Elmondta: mivel a lehallgatás nem csak erkölcstelen, de törvénytelen módszer is, az ügyben büntetőfeljelentést tettek. Az alpolgármester megjegyezte: nagyjából behatárolható az a kör, amelyhez ez a bűncselekmény köthető, ám a pontos igazság kiderítése a nyomozóhatóságok feladata.

„Sokan ácsingóznak a polgármesteri székre, ám arról az egriek fognak dönteni, hogy bizalmat szavaznak-e olyanoknak, akik ilyen dolgokra képesek”

– jegyezte meg.

Oroján rendelte meg a lehallgatást?

Farkas Attila alpolgármester „fideszes módszernek” nevezte a lehallgatást. Hozzátette:

„Nem kell egyetlen egrinek sem bemutatnunk a város történetének legnagyobb szélhámosát és politikai bűnözőjét, Oroján Sándort, aki az elmúlt héten megüzente nekünk: 12 darab hangfelvétel létezik, és nyilvánosságra fognak kerülni.”

Megjegyezte: azt nem állítja, hogy Oroján adott utasítást a lehallgatásra, ám azt nem lehet kizárni, hogy valóban a birtokába kerültek felvételek, és szerepet vállal ezek közzé tételében is.

Fontos megjegyezni, hogy ezek a hangfelvételek az Egerinfo hírportálon jelentek meg. Az oldalnak nem ismert a szerkesztősége, impresszuma sincs, a médiahatóság nyilvántartása alapján nem minősül sajtóterméknek.

Viszont az Egerinfo kizárólagos névhasználója Mihály Péter, aki levédette ezt a nevet még 2022-ben.

Az hogy milyen kapcsolatban áll Oroján Sándor és Mihály Péter, a nyomozóhatóság feladata lesz kideríteni.

Farkas Attila elmondta: eddig két büntetőfeljelentést tettek a lehallgatások ügyében, és úgy gondolják: az eddig rendelkezésre álló bizonyítékok alapján meg fogják tudni állapítani az összefüggést az illegális felvételek és Oroján Sándor között.

„Nem engedünk semmilyen zsarolásnak, megfélemlítésnek. Mi a jövőben is Egerért fogunk dolgozni”

– szögezte le Farkas Attila.

Emlékeztetett: az elmúlt 5 évben „tisztességgel, becsülettel” vezették a várost, és ezt a munkát szeretnék folytatni a jövőben is.

Hozzátette: az idei önkormányzati választásokon 10 kiváló képviselőjelölttel indulnak, „akiknek semmi más nem fontos, csak Eger és az itt élők szolgálata”. Arra kérte az egrieket, támogassák Mirkóczki Ádámot és csapatát, a Civil Közéleti Egyesület jelöltjeit az önkormányzati választásokon.

Huszti Péter, az egyesület elnöke elmondta: nagyon sajnálja, hogy ilyen „aljas és mocskos” kampány zajlik Egerben.

„Ezt a legalja politizálást be kell fejezni! Éppen ezért állnak ki jelöltjeink teljes mellszélességgel Mirkóczki Ádám mellett. Mi továbbra is tisztességes, becsületes kampányt fogunk folytatni Egerért és az egriekért”

– szögezte le.

 

🛑❗Nem engedünk semmilyen zsarolásnak, megfélemlítésnek, a jövőben is Egerért fogunk dolgozni

🤝🗣Ma délután közös sajtótájékoztatót tartottunk, arról, hogy botrányos és felháborító módon Egerben történt meg az, hogy Mirkóczki Ádám polgármester hétköznapjait titkosszolgálati módszerekkel hosszú időn keresztül megfigyelték és lehallgatták.

👂Lehallgatták a hivatalos és magánbeszélgetéseinket is, legyen az önkormányzati, vagy magán ügy, legyen az egy közgyűlési anyag előkészítéséről szóló megbeszélés, vagy éppen mikor a családunkkal, hozzátartozóinkkal beszéltünk.

🤡Nem kell egyetlen egrinek sem bemutatnunk a város történetének legnagyobb szélhámosát és politikai bűnözőjét Oroján Sándort. Ez a személy a múlt héten megüzente nekünk, hogy 12 db hangfelvétel létezik és nyilvánosságra fognak kerülni. Eddig, két büntetőfeljelentést tettünk a lehallgatások ügyében és az eddig rendelkezésre álló bizonyítékok alapján, úgy gondoljuk meg fogják tudni állapítani Oroján Sándor szerepvállalását az ügyben.

✅Mi tisztességgel és becsülettel dolgoztunk az elmúlt 4 évben a városért és a jövőben is ezt kívánjuk tenni. Az idei önkormányzati választásokon 10 kiváló képviselőjelölttel indulunk, akiknek semmi más nem fontos csak Eger és az itt élők szolgálata.

💪Kiállunk Mirkóczki Ádám mellett és arra kérjük az egrieket tegyenek ők is így és támogassák a Civil Közéleti Egyesület jelöltjeit az önkormányzati választásokon.

🎥A TV Eger felvételét a sajtótájékoztatónkról ezúton is köszönjük, ami az alábbiakban nézhető végig

Posted by Farkas Attila on Friday, April 26, 2024

(Fotó: Oroján Sándor Facebook-oldala)

Facebook
Email