Lemondták Dolly kápolnai fellépését

A polgármester az utolsó pillanatban meghátrált az egyre duzzadó felháborodás hatására. 

Az állatvédők napok óta követelik, hogy a Kápolnai Falunapon ne állhasson színpadra az énekesnő, akinek a nevét viselő Gyöngyös melletti állatszaporító telepen, vélhetően hosszú évek óta tartó folyamatos állatkínzás bűncselekménye valósulhatott meg, számos kutya és macska kínhalálát okozva.

Dolly fellépése ellen tiltakoznak az állatvédők

Bóday Pál, a kápolnai Macskaárvaház vezetője elmondta:

nagyon bízik abban, hogy Berecz Kálmán polgármester „nem teszi ki a községet annak a szégyennek, hogy az állatkínzási botrányát Dolly Kápolnán „ünnepelje”, annyi közpénzt bezsebelve, amiből a község kamerarendszerét, kóbor állat problémáját, befásítását, vagy bármilyen fontos közcélt is meg lehetne valósítani.”

A településvezető napokon át süket maradt a tiltakozásra, amelyhez többek közt a Szurkolók az állatokért mozgalom és a NOÉ Állatotthon is csatlakozott.

Végül csütörtökön, mindössze két nappal a rendezvény előtt egy igen szűkszavú posztban közölték a „műsorváltozást”.

A bejegyzésben semmilyen indoklás, vagy kommentár nincs, csupán a falunap plakátjának módosított verzióját tették ki, amelyen Dolly már nem szerepel a fellépők közt.

Az énekesnő koncertjét lemondták a Belvárosi Fesztiválon is. A rendezvényt szervező V. kerületi önkormányzat munkatársaival ismertették az országos felzúdulást keltett állatkínzási ügyet, majd ennek nyomán törölték az énekesnő fellépését. A kerület vezetése leszögezte: értékrendjükkel összeegyeztethetetlen az állatkínzás – tájékoztatta a legújabb fejleményekről portálunkat Kapin Ricsi a Szurkolók az állatokért mozgalom vezetője.

Az Egripost úgy értesült:

a szurkolók világossá tették Berecz Kálmán számára: ha Dolly fellépésére mégis sor kerül, gondoskodnak róla, hogy azon több legyen a tiltakozó, mint a néző.

A polgármester döntésében minden bizonnyal komoly szerepet játszott ez az ígéret is.

A faluban egyébként sokan nem értik, miért ragaszkodott eddig az énekesnőhöz. Információink szerint Berecz zárt körben arról beszélt, hogy Dolly „politikailag védett” és egyébként is egy olyan listáról választották, ahol csak hozzá hasonló, a politikusok számára is elfogadható fellépők vannak. Ráadásul, már előre hárítva a felelősséget, azt állította: a meghívás egy Kápolnán élő hegedűművész döntése volt.

Bóday Pál másként látja a helyzetet. Lapunknak azt mondta: „Berecz Kálmán mostanában már úgy hazudik, mintha nem lenne holnap és lassan már politikai mentorát, üzlettársát, Oroján Sándort is felülmúlja gátlástalanságban, és politikai gengszterségben, hiszen Dolly kápolnai története egészen más képet fest, mint az általa előadottak”.

Az állatvédő aktivista úgy tudja, Báder Ernő, prímás, hegedűművész, – aki Berecz szerint politikai VIP listáról kínálja a zenészeket a rendezvényekre – kifejezetten nem javasolta Dolly-t, már az állatkínzási botrány kirobbanása előtt sem, mert úgy vélte, nem illik a falunap jellegéhez, ám Berecz és vele egyetértésben, a kápolnai képviselő testület tagja ragaszkodtak személyéhez.

Bóday hozzátette: a polgármester „sunyi időhúzása” akár komoly pénzébe is kerülhet a településnek, hiszen az állatvédelmi botrány kirobbanása után közvetlenül, mindenfajta költség és jogkövetkezmény nélkül el tudott volna állni a vele kötött megállapodástól, ez azonban az idő előrehaladtával egyre nehezebb.

Bóday Pál azt is hozzátette: amikor Berecz azt mondja „fontos számára az állatvédelem”, egyfolytában hazudik, hiszen minden erejével azon van, hogy a Macskaárvaházat megpróbálja elüldözni Kápolnáról és nemrégiben azt is adminisztratív eszközökkel akadályozta meg, hogy a Szurkolók az állatokért mozgalom egy kutya rehabilitációs központot hozzon létre a településen.

Facebook
Email