Dolly fellépése ellen tiltakoznak az állatvédők

Ne lépjen fel a brutális állatkínzási botrányba keveredett Dolly a Kápolna Falunapon – követelik a Szurkolók

Vonják vissza a Kápolnai Falunapra szóló meghívást, és töröljék annak programjából azt a Dolly nevű énekest, akinek nevét viselő Gyöngyös melletti állat szaporító telepen, vélhetően hosszú évek óta tartó folyamatos állatkínzás bűncselekménye valósulhatott meg, számos kutya és macska kínhalálát okozva. Ezt követelik állatvédő szervezetek Berecz Kálmántól, Kápolna polgármesterétől, aki korábban – még a botrány kirobbanása előtt – úgy döntött: a település falunapjára Dolly meghívása a megfelelő megoldás a kápolnaiak szórakoztatására. A brutális állatkínzásos ügy, amelyet a napokban gyöngyösi civil állatvédők és a rendőrség tárt fel, országos visszhangot is keltett: a hatóságok azóta Dolly budapesti lakásában is házkutatást tartottak.

Dr. Berecz Kálmán, Kápolna polgármestere

– Valóban kérjük és elvárjuk Kápolna polgármesterétől, hogy ne fizessen közpénzt és ne vállaljon közösséget egy olyan énekessel, aki minden bizonnyal tudott, vélhetően elősegített, és eltitkolt egy brutális horror tanyára emlékeztető szaporító telep működéséről, amelyből vélhetően folyamatos anyagi haszna volt – fogalmazott Kapin Ricsi a Szurkolók az állatokért mozgalom vezetője, a petíció egyik aláírója, aki szerint botrányos lenne, ha pont egy olyan faluban lépne fel az említett énekes, ahol egy éppen idén tíz esztendős, magas szakmai színvonalon dolgozó állatvédő szervezet, a Macskaárvaház Alapítvány működik. Kapin Ricsi hozzátette: természetesen nem csak Berecz Kálmánt, Kápolna polgármesterét szólítják fel Dolly bojkottjára, de minden olyan koncertrendezőt, aki fontosnak tartja a törvények tiszteletét, az állatvédelmet és akik közpénzt tennének az énekesnő zsebébe.

Dolly állatkínzási botrányáról és a Szurkolók által kezdeményezett bojkottról értesült a Kápolnán működő Macskaárvaház Alapítvány kuratóriumi elnöke, Bóday Pál is, aki teljesen egyetért az állatvédő szervezetek véleményével.

Ugyanakkor hozzáteszi:
– Normál esetben semmi szükség nem lenne ilyen kérésre, hiszen Berecz Kálmánnak a történtek után nyilvánvalóan azonnal törölnie kellett volna Dolly fellépését, hiszen elfogadhatatlan, hogy közpénz milliókat költsenek egy brutális állatkínzási ügybe keveredett személyre – mondja Bóday Pál, hozzátéve: az ügytől függetlenül is súlyos tévedés, és a kápolnaiak mélységes lenézése egy ilyen, az ügytől függetlenül is szinvonaltalan, fénykorában és cikinek számító énekes meghívását közpénzből, miközben a Tarna mentén, és Heves Vármegyében számos, nagyszerű és tehetséges fiatalokból álló zenekar működik. Inkább nekik kellene bemutatkozási lehetőséget biztosítani.


Bóday Pál, a Macskaárvaház Alapítvány kuratóriumi elnöke, állatvédő

Bóday úgy fogalmazott: biztos abban, hogy Berecznek érdekében áll Dolly fellépése, ráadásul a hozzá hasonló színvonaltalan, és rendkívül drága fellépők meghívását Berecz szűk körben rendszeresen azzal a szemen szedett hazugsággal magyarázza, hogy őt a politika utasítja, ilyen figurák meghívására, mert különben nem kapna pénzt a falunapra.

– Ez azért nyilvánvaló hazugság, hiszen például a Macskaárvaház Alapítvány számos alkalommal hozott Kápolnára ingyen, Dollyhoz nem, hasonlítható, valódi minőségi hírességeket, és különleges látnivalókat, amihez abszolút nem kellett a politika engedélye.
Bóday hozzátette: „ettől függetlenül nagyon bízik abban, hogy Berecz nem teszi ki Kápolnát annak a szégyennek, hogy az állatkínzási botrányát Dolly Kápolnán „ünnepelje”, annyi közpénzt bezsebelve, amiből a község kamerarendszerét, kóbor állat problémáját, befásítását, vagy bármilyen fontos közcélt is meg lehetne valósítani.”

– Berecz közel két éve szisztematikusan üldözi és próbálja adminisztratív eszközökkel ellehetetleníteni a Macskaárvaházat, de remél arra azért nem vetemedik, hogy a rábízott közpénzből állatkínzókat finanszírozzon – fogalmazott az állatvédő, de azt azért hozzátette: ” Berecz Kálmán politikai mentorával, üzlettársával, a Fideszből páros lábbal kipenderített Oroján Sándorral mára a heves vármegyei közélet legszánalmasabb politikai futóbolond párosává züllöttek, és Berecz – saját közvetlen kollégái szerint is – egy tébolyult politikai ámokfutóvá vált, így simán benne van a pakliban, hogy még közös szelfit is készít majd a falunapon Dollyval.

Bóday elmondta:
– „Bár én sajnos már nem tudtam időben csatlakozni a Dolly fellépése elleni petícióhoz, megpróbálom elérni, hogy ez a szégyentelen gagyi énekes ne hozzon szégyent a fellépésével Kápolnára. Ennek módja pedig az lesz, hogy felkérem Dr. Pápai Ákost, a Mi Hazánk Mozgalom köztudottan állatszerető és törvénytisztelő heves vármegyei elnökét, hogy beszéljen Bereczzel. Azért őt, mert Berecz Kálmán a Fidesz, a DK és a Momentum után most éppen a Mi Hazánkba szeretne mindenáron belépni, és ott vezetővé válni, így hátha legalább Pápai doktorra hallgat, és legalább a Kápolnai Falunap néhány órájára felfüggeszti eszelős politikai ámokfutását.”

Facebook
Email