Kőkemény meccsen estek ki az Euro Kupából az egri vízipólós lányok

Az elődöntőben csaptak össze az UVSE-val. Nagy küzdelem, és tisztességes helytállás után az ellenfél mehetett tovább.

Két héttel ezelőtt az egri és újpesti lányok nem bírtak egymással, 12-12-es döntetlen lett a vége. Tehát egyértelmű volt, hogy minden a visszavágón dől el.

Hogy kőkemény küzdelem tanúi lehet a budapesti Hajós Alfréd Uszoda közönsége, az már az első negyedben kiderült, amelynek végén egy góllal a házigazdák vezettek.

Ám azt az újpestiek érezhették, hogy messze nem dőlhetnek hátra, hiszen a következő negyedben kifejezetten erőszakosan édekeztek, s ezzel az egriek nem igazán tudtak mit kezdeni. A félidőre már 6:3-ra vezettek a fővárosiak.

Ez azonban a második részben sem változtatott a házigazdák egyre durvább játékstílusán, amelyet a meglehetősen engedékeny bíráskodás meg is könnyített számukra. Sajnos a szerencse sem állt mellénk: Magyari Alda, az újpestiek kapusa csúcsformában volt, számos nagy helyzetet, sőt még egy büntetőt is kivédett.

Az UVSE végül 10:6ra nyert, nem túl szép, de kétségtelenül pontos és hatékony játékkal.

dr. Sike József a mérkőzés után úgy fogalmazott: „Nyolc év után nagyon nagy dolognak tartom, hogy visszatért az Eger a nemzetközi vérkeringésbe. Az sem kevés, hogy a döntőbejutásért játszhattunk. Gratulálok mind a két magyar csapatnak, akik megmérkőzhetnek a trófeáért.”

Az egri mester ezzel utalt az Euro Kupa másik mai elődöntéjére is, amelynek során a Ferencváros ugyan kikapott az olasz Padovától, ám az odavágón aratott magabiztos győzelmük összesítésben őket juttatta tovább.

(Fotó: Lénárt Márton/Egri Vízilabda Klub)

Facebook
Email