Kiss Renáta a közösségteremtés erejében hisz

Mirkóczki Ádám csapatának 6. választókörzeti képviselőjelöltje kulturális vezetőként már bizonyított.

Kiss Renáta bár sosem volt közéleti szereplő, de a munkája során kulturális és közművelődési szakemberként, az önkormányzat kötelékében dolgozva megismerte a közéleti munka kihívásait. Számára most érkezett el az idő, hogy ne csak civilként, hanem aktív képviselőként is tegyen a városért.

 

Életének mindig is része volt a kultúra, a művészetek világa.

Dolgozott többek között a Gárdonyi Géza Színházban, a Harlekin Bábszínházban, 2017-2022-ig pedig vezetője volt az Egri Kulturális és Művészeti Központnak.

Hisz abban, hogy a kultúra teremtő erővel bír, mely nemcsak közösségeket tud teremteni, hanem elő tudja segíteni a gazdasági növekedést és a város versenyképességét is növelni tudja – írják a Civil Közéleti Egyesület Facebook-oldalán.

Választókörzetében szeretné erősíteni a városrészi identitást közösségi tevékenységekkel, generációs programokkal, ezért szorgalmazná közösségi színterek kialakítását, míg a meglévőket pedig – mint a Gárdonyi kert – eseményekkel és rendezvényekkel szeretné megtölteni.

A körzetben élők számára nagy kihívást jelentenek az esőzések, és bár a csapadékvíz elvezetés részben megvalósult, de mindenképpen kiegészítésre szorul bizonyos szakaszokon.

Ezért az Íj utcában a csapadékelvezetés problémáját prioritásként fogja kezelni. Fontosnak tartja útjaink további fejlesztését is, hiszen az autók száma az utóbbi években növekvő tendenciát mutat.

Kiss Renáta körzete összetett és sokszínű, de egy valami azonban minden itt lakó számára fontos: a környezet védelme, élhető tiszta környezet kialakítása, és ennek megőrzése generációkon át.

A városrész előnye, hogy nincs környezetszennyező ipari létesítménye, és ezt a státuszát meg is fogja őrizni.

Facebook
Email