Kaptunk pár szívrohamot, de a legjobb négy közé jutottak az Euro Kupában az egri vízipólós lányok

Két héttel ezelőtt az LEN Euro Kupa negyeddöntőjének első meccsét elvesztették Athénban, most viszont fordulatos, kemény meccsen kiharcolták a továbbjutást.

A január 29-i, Vouliagmeni elleni 15-12-es vereség után Dr. Sike László vezetőedző úgy fogalmazott: még nem dőlt el a párharc. Neki lett igaza.

Az első negyed kiegyenlített küzdelmet hozott a Bitskey uszodában. A vezetést az elején mi szereztük meg, ám a görögök gyorsan törlesztettek. Ez az adok-kapok jellemezte az egész nyolc percet, melynek a végén a vendégek mentek előttünk egy góllal.

A második negyedben aztán átvették a vezetést a mieink, amelyet ez után már nem is tudtuk visszaszerezni az egyre idegesebb és durvább görögök.

Mivel azonban az előző összecsapást három góllal nyertük, az igazi kérdés az volt, tudunk-e ennél nagyobb arányú győzelmet aratni. Ez a rendes játékidőn belül nem sikerült, pont olyan arányban a győztük le a Vouliagmenit, mint amennyire kikaptunk tőlük két hete.

Így tehát a döntő szót az ötméteresek mondták ki. Egymás után négyszer nem hibázott egyik csapat sem, ám z ötödik körben Parkes betalált, míg Kiss Alexandra megfogta a görög lövést. Így irgalmatlan kemény küzdelemben, de a Tigra-ZF Eger női csapata bejutott a LEN Euro Kupában a legjobb négy közé.

„Ez a győzelem fantasztikus lökést ad a következő három hónapra. Egy nagyon jó csapatot vertünk meg. Teljesítettük a bravúr kategóriát, csak gratulálni tudok a lányoknak! – értékelt meccs után Dr Sike József.

Értékelés: Tigra-ZF-Eger – NC Vouliagmeni 19-15

Fantasztikus siker, fantasztikus csapat, fantasztikus este…
Vezetőedzőnk, illetve csapatkapitányunk értékelt a továbbjutást követően!😍

Posted by Egri Vízilabda Klub on Saturday, February 11, 2023

(Fotó: Lénárt Márton/Egri Vízilabda Klub)

Facebook
Email