Jövő hétvégén a legjobb egri borokat kóstolhatjuk a főtéren

Az Egri Csillag Weekenddel indul a boros rendezvényszezon Egerben.

Április 28. és május 1. között ismét borkedvelők és borászok töltik meg a főteret hogy megkóstolják az Egri Csillagok új évjáratát.

A városunkba látogatók ilyenkor belekóstolhatnak abba, amit büszkén mutatunk meg nekik, hogy milyen az egri hangulat, ételek, italok mindezt egyedi barokk környezetben.

„Mindenki ismeri a tavasz érzését, amikor levehetjük a nagy kabátot, kimozdulhatunk a természetbe, arcunkat megsüti az első napsugár, szabadnak érezzük magunkat. Ezt a frissesség érzést adja vissza az Egri Csillag.

Ilyenkor – amikor végre megérkezik a jó idő, a nap sugarai felébresztik a természetet és vele együtt bennünket is – szívesen kortyolunk bele ebbe a zamatos, üde bortípusba, amit a tavasz hoz el nekünk.”

– fogalmazott a keddi sajtótájékoztatón Berényi Tamás, a rendezvény főszervezője.

„Ne hagyják otthon barátaikat sem, tartsanak velünk, ünnepeljünk és koccintsunk együtt az Egri Borvidék boraival”

– bíztatta az érdeklődöket Mirkóczki Ádám polgármester.

Az Egri Csillag bortípust 2010-ben hozták létre a helyi borászok, nem sokkal követte ezt az első Egri Csillag Weekend. A rendezvény idén már 12. alkalommal, nyitja meg a nagy egri borfesztiválok és a városi rendezvények szezonját.

Az egri belváros egyik legismertebb pontján, a Dobó téren, borkóstolás mellett a helyi nedűkhöz illő fogások között is válogathatnak a vendégek.

A rendezvényen a következő borászatok nedűit kóstolhatjuk meg:

Bolyki Pincészet, Demeter Borászat, Gál Lajos, Dula Pincészet, Gál Tibor Pincészet, Juhász Péter Pincészete, Korózs Szőlőbirtok és Pincészet, Kovács Nimród Borászat, Ostoros Családi Pincészet, Petrény Winery, REGE Birtok, St. Andrea Szőlőbirtok, Tarjányi Pince, Thummerer Pincészet, Torma Pince, Tóth Ferenc Pincészete, Varsányi Pincészet, Villa Völgy Pincészet, Gróf Buttler Borászat, Juhász Testvérek Pincészete.

A főtéren találkozhatunk még a Chiliyarddal, Egri Chiliagokkal, Agria Sajtműhellyel, a Kürtös Legendával, a 383 Ásványvízzel, Sandwich Factoryva, MANCSÓÉK-kal, valamint a Happy Churros-szal, a Caffé Vergnanóval, és aVíg art Ékszerrel.

A jó borok és finom falatok mellé zenei aláfestés is lesz. A színpadi program a következő:

április 28. péntek:
13.00 kapunyitás
18.00 Megnyitó
18.15 Pub Fusion duó
20.30 Andörkaver
hangulatfelelős: Hütter

április 29. szombat:
19.00 Monacoustic
21.00 The Feelgood
hangulatfelelős: Hütter

április 30. vasárnap:
19.00 Strong Threesome Band
20.30 Báder Elemér jazz trió
hangulatfelelős: Hütter

További információkat a rendezvény Facebook oldalán találhatunk.

Facebook
Email