Jövő hétvégén a borok mellett a rockzenéé a főszerep a Szépasszonyvölgyben

Idén harmadik alkalommal rendezik meg a BorRock Fesztivált.

A város egyetlen szabadtéri színpada a Márai Központban hagyományosan augusztus első hétvégéjén várja a rock szerelmeseit, hangulatos környezetben, közel 200 borospince és étterem szomszédságában. A fesztiválhangulatot tovább fokozza, hogy kempingezési lehetőség is adott.

A Márai kapui pénteken és szombaton is késő délután nyílnak, és hajnalig tartó koncertekkel, majd after party keretében alterdizsivel várják a közönséget.

Pénteken fellép a Hard Control, az AMD, a PETOFI, majd az este fő fellépője az Egerből indult TÉVESZME. Fiatal, de tehetséges zenészekrõl van szó, akik saját gondolataikat és érzéseiket lendületes és szívszaggató hardcore formájában igyekeznek átadni a hallgatóságnak. Az este zárásaként Dj Silverstar válogat a punk és rock műfaj legjobb lemezeiből.

A szombati zenei programra sem lehet panasza az érdeklődőknek: színpadra lép a Cloud Factory, Eger feltörekvő rock együttese, a Csikk, akik megpróbálják túlszárnyalni a tavalyi fellépésüket. Az est folyamán még a húrok közé csap a The Silver Shine, nagyrészt angolul éneklő punk-rock/psychobilly/rock’n’roll együttes,akik egyébként Amerikában is nagy rajongótáborral rendelkeznek.

A két napos fesztivál “legnagyobb durranása” kétségtelenül az AWS zenekar lesz.

Az öttagú modern metált játszó banda 2006-os gimnáziumi alakulása óta nagy utat tett meg szó szerint és átvitt értelemben is: bejárta az egész országot és 2018-ban ők képviselték Magyarországot a lisszaboni Eurovíziós Dalfesztiválon. A zenekar életében új időszámítás kezdődött, miután 2 évvel ezelőtt az énekesük, Siklósi Örs elhunyt. Az AWS nem adja fel gyerekkori álmát, és tovább halad a zenésztársuk elvesztése utáni nehéz úton, új énekesükkel, Stefán Tamással.

A koncertek után szintén Dj Silverstar gondoskodik a hangulatról.

 

A szervezők ismét lehetőséget biztosítanak a Borrock Fesztivál vendégeinek egy ingyenes mozizásra: szombat délután, pénteki napijeggyel és bérlettel rendelkező közönség egy meglepetés filmre ülhet be az Agria Moziba, amely ígéretük szerint garantáltan minden rockernek tetszeni fog.

Napijegyek és bérlet vásárolható a tixa.hu/borrock2023_eger oldalon és az Agria Mozi jegypénztárában!

Facebook
Email