Időutazó gyerekek szemén keresztül ismerkedik a filmvilág az egri hősök történetével

A Chicagói Nemzetközi Gyerekfilmfesztiválon van versenyben Szász Attila Eger, 1552 című kisfilmje.

Az Örök tél és az Apró mesék rendezőjének időutazós alkotása így már negyedszerre vesz részt Oscar-kvalifikáló filmfesztiválon – írja a film.hu

Az Eger, 1552 történetében két hatodikos diák eltéved egy osztálykiránduláson az egri várban, és hirtelen az 1552-es ostrom közepén találják magukat.

A két tinit Kovács-Szégner Gergely és Boros Borka alakítja, mellettük feltűnik Trokán Nóra, Molnár Levente, Jászberényi Gábor és Orosz Ákos is.

A 17 perces film forgatókönyvét a rendező közösen jegyzi Köbli Norberttel, akivel korábban többek között a Félvilág, az Örök tél és az Apró mesék című filmeken dolgozott. A kisfilmet idén tavasszal mutatták be a Clevelandi Nemzetközi Filmfesztiválon, azóta a Los Angeles-i Nemzetközi Rövidfilm Fesztivál (LA Shorts) és az indiai Bengaluru Nemzetközi Rövidfilm Fesztivál közönsége is megismerkedhetett az egri hősök történetével az időutazó gyerekek szemén át.

A Chicagoi Nemzetközi Filmfesztivál idén november 4. és 20. között zajlik.

Az Eger, 1552 című kisfilmet Magyarországon jövőre lehet majd látni, a tervek szerint kizárólag az Egri vár új építésű, saját mozitermében.

 

Facebook
Email