Hont András alaposan helyretette a kettős játékot űző egri Momentumot

Az ATV egyik legnépszerűbb műsorában, az ÖT-ben is szóba került az egri elkerülő út, illetve a Fidesszel összefogott „ellenzéki” képviselők ügye.

Lázár János múlt héten jelentette be Egerben, hogy a komoly vitákat kiváltó belső nyomvonalat a kormány elveti. Az ATV egyik legnépszerűbb műsora, az ÖT elején hosszasan elemzik a miniszter döntésének lehetséges motivációit, de kitértek a meglehetősen sajátos helyi politikai viszonyokra is. Szóba kerül a Momentum győzelmi nyilatkozata is, amely lényegében saját fellépésüknek tulajdonítja a belső nyomvonal tervének ejtését.

Hont András felidézi, hogy amikor Mirkóczki Zita „szétrobbantotta” az ellenzéki közgyűlési többséget, a momentumos képviselő (Keresztes Zoltán) is „falcolt egyből”, és átállt „a Fideszből kizártak mellé”.

„Na, így akadályozza a Momentum a helyi hatalmaságok elleni fellépést, hogy együtt szavaznak a Fidesszel”

– mutat rá az újságíró.

A Momentum márciusban egész kampányt épített arra, hogy úgy állították be a helyzetet, mintha egyedül ők képviselnék a elkerülő ügyében az egri érdekeket, szemben „a Fidesszel lepaktáló városvezetéssel”. A párt „hazugság-hadjáratára” Minczér Gábor alpolgármester is reagált, Mirkóczki Ádám polgármester pedig hétfőn tett közzé egy tanulságos videót az ügy valódi hátteréről.

Így hazudtak az egrieknek az elkerülő útról

Facebook
Email