Hazatért a Bródy-hagyaték Egerbe

Az egri születésű író unokájának családi gyűjteményét a nevét viselő könyvtár gondozza a jövőben.

Alexander (Snady) Brody és testvére Thyra Brody tavaly elhunyt édesapjuk, Alexander Brody (Bródy Sándor unokája, Hunyady Sándor unokaöccse) álmát váltották valóra azzal, hogy méltó helyére, Egerbe került a család hagyatékának egy jelentős része.

A Hunyadi-Bródy gyűjtemény olyan kézzel fogható kincseket tár az érdeklődők elé, melyeken keresztül a család történetébe, életébe, múltjába kaphatunk betekintést – írja a város hivatalos Facebook oldala.

Tőzsérné Géczi Andrea, a Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár igazgatója elmondta: az intézményt szoros barátság fűzte a 2003-ban városunk díszpolgárává választott Alexander Bródyhoz, aki több alkalommal járt Egerben, faültetésen, kiállításmegnyitón és számos rendezvényükön is részt vett. Hozzátette, a hagyaték átadását egy éves munka előzte meg.

Thyra és Sandy Brody köszönetüket fejezték ki, hiszen mint mondták, az örökség, mely mindenki számára betekintést enged múltjukba, felbecsülhetetlen a számukra és öröm, hogy az itt lévő gyűjtemény egy kézzelfogható kapocs a város és családjuk között.

Az ajándékozási szerződést a Könyvtárban írták alá Alexander Bródy asztalánál.

 

A Bródy-Hunyady gyűjtemény átadása könyvtárunk számára.

Posted by Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár on Monday, February 27, 2023

Facebook
Email