Gyönyörű szépkorú autók érkeznek az Érsekkertbe

Az idős, de magukat remekül tartó négykerekűek szombat délután érkeznek a városba.

Mintegy száz veteránautó és különleges youngtimer indul útnak szombaton Domonyvölgyből, hogy az év utolsó, öregautós eseményén mutassák meg magukat.

Mintegy 250 km megtétele után a Chrono Classic mezőnye 16:45-kor érkezik Egerbe, a Szmrecsányi Lajos Érsekkertbe, ahová érdemes lesz kilátogatni.

A Chrono Classic túraverseny az Oldtimer Szuperkupa, Magyarország legnagyobb veteránautós túraverseny-sorozatának utolsó futama, ahol a gyönyörűen restaurált és műszakilag kiváló állapotban lévő autók nem csak kiállításszerűen láthatók, hanem működés közben hallhatóak, „érezhetőek”.

A változatos útvonalon a navigálás mellett tizenkét ügyességi feladat vár a résztvevőkre.

A túrán különböző kategóriákban 33 márka képviselteti magát, a rajtlistán ma is létező, de letűnt márkák is szerepelnek 1954-től napjainkig: Alfa Romeo, Austin Healey, BMW, Cadillac, Chevrolet, Chrysler, Citroën, Ferrari, Fiat, Ford, Honda, Jaguar, Lada, Lamborghini, Lancia, Lotus, Mercedes-Benz, MG, Mini, Nissan, NSU, Peugeot, Pontiac, Porsche, Puch, Renault, Rover, Saab, Skoda, Triumph, Volkswagen, Volvo, Volkswagen is az indulók között lesz.

A mezőnyt az az 1930-ban gyártott Ford A-modell fogadja a célban, mely szerepelt Az angol beteg című nagysikerű filmben.

(Fotó: a Crono Classic mezőnyének megérkezése Egerbe 2022-ben)

Facebook
Email