Gyászol a kórház, elhunyt dr. Szigethy Anna főorvosnő

Munkatársaitól azzal búcsúzott: „Szeressétek egymást!”

Hosszú betegség után elhunyt dr. Szigethy Anna főorvosnő, a Markhot Ferenc Kórház Addiktológiai Gondozójának és Drogambulanciájának vezető főorvosa, pszichiáter, addiktológus, neurológus, pszichoterapeuta, családterapeuta. Az egri önkormányzat egykori képviselője, négy gyermek édesanyja – írja keddi közleményében a Markhot Ferenc Kórház.

A főorvosnő 1971-ben a Markhot Ferenc Kórházban kezdett dolgozni, 2009-től napjainkig nyugdíjasként gyógyított, több mint 50 éven át végezte orvosi tevélenységét az intézményben. 1989-1992-ig a III. Pszichiátriai osztály főorvosa, 1994-2000-ig az I. Pszichiátriai Addiktológiai osztály Addiktológiai részleg vezető főorvosa volt – adta hírül az intézmény.

Dr. Szigethy Anna több szakmai szervezetnek volt tagja, addiktológus szakfelügyelőként is tevékenykedett a régióban. Az Addiktológiai Szakmai Kollégiumi Tanács tagja, a Magyar Addiktológiai Tanács elnökségi tagja, a Markhot Ferenc Kórház Szakmai Vezető Testületének tagja, 1993-2005-ig pedig az Országos Alkohológiai Intézet megyei addiktológus szakfőorvosa volt.

Az Egri Kábítószerügyi Egyeztető fórum elnökeként 2001-től 2010-ig végezte munkáját. Szigethy főorvosnő kiemelkedő gyógyító munkát végzett az addiktológiai betegek gyógyításában, a szenvedélybetegek kezelésében. Szakmai tudásával, kivételes empátiájával példamutató módon segített embertársain. Tudását átadta fiatal munkatársainak is, közösségteremtő ereje, képessége egészen kivételes volt. Az utolsó pillanatig tiszteletreméltó fegyelmezettséggel gyógyított.

„Szeressétek egymást” – ezekkel a szavakkal búcsúzott munkatársaitól, mikor már nem volt visszaút.

A Markhot Ferenc Kórház fájó szívvel búcsúzik Főorvosnőtől, a köztiszteletben álló munkatárstól, baráttól. Emlékét kegyelettel megőrzi az intézmény közössége – írják.

Facebook
Email