Fokozódik a felháborodás Dolly kápolnai fellépése miatt

Újabb tiltakozók adtak hangot felháborodásuknak.

Magyarország legnagyobb állatvédő szervezete, a NOÉ Állatotthon is csatlakozott ahhoz a petícióhoz, amelyben a Szurkolók az állatokért mozgalom azt kéri Berecz Kálmán kápolnai polgármestertől: azonnal vonja vissza annak Dolly meghívását a Kápolnai Falunapra, aki egy Heves Vármegyében lévő brutális állatkínzási ügy egyik érintettje – tudatta portálunkkal Matusek Zoltán a NOÉ alapítója, hozzátéve: információi szerint megközelíti a százat azon állatvédő civilszervezetek száma, akik szintén elvárják Berecztől az azonnali intézkedést.

Dr. Pápai Ákos, a Mi Hazánk Mozgalom Heves Vármegyei elnöke, egri önkormányzati képviselő is hasonlóan vélekedik, aki a Kápolnai Macskaárvaház Alapítvány vezetőjének, Bóday Pálnak erősítette meg álláspontját és közölte:

– A mai nap folyamán telefonon beszéltem Kápolna polgármesterével, Dr. Berecz Kálmánnal, és jeleztem neki, hogy meglátásom szerint ebben a helyzetben nagyon nem lenne szerencsés ennek az énekesnőnek a meghívása a faluba, és arra kértem, gondolja át újra a tervezett falunap programját. Dr Pápai Ákos hangsúlyozta: pártjának önálló állatvédelmi kabinetje működik és ő maga is meggyőződéssel vallja: büntetőjogi és társadalmi szempontból is zéró toleranciát kell alkalmazni az állatkínzással, különösen annak súlyos, folytatólagos elkövetőivel szemben.

Pápai azt is hozzátette: rendszeres szakmai és emberi kapcsolatot tart fenn, mind a petíciót megfogalmazó Szurkolók az állatokért mozgalommal, mind pedig a Kápolnán működő Macskaárvaház Alapítvány vezetőivel és elvárja minden közszereplőtől – így Berecz Kálmántól is – a velük szembeni, korrekt, törvényes viselkedést.

Dr. Pápai Ákos egyébként éppen néhány héttel ezelőtt vett részt egy faültetésen Kápolnán a Macskaárvaházban, Hajdara Roland, a Mi Hazánk Mozgalom vármegyei képviselője, Matusek Zoltán, a NOÉ Állatotthon vezetője és Náksi Attila, sztár dj, zenei producer társaságában.

Úgy tudjuk: Kápolnán is óriási felháborodást kelt az, hogy Dolly közel egymillió forint közpénzt vinne el a rendezvény költségvetéséből. Sokan ezt az összeget szívesebben fordítanák kamerarendszer kiépítésére, a közbiztonság javítására, vagy éppen a faluban száguldozókat megfékező forgalomcsillapító eszközökre, és a település szépítésére, fásítására. Információnk szerint egyébként a Kápolnai Falunap két fellépője is azt jelezte: amennyiben Berecz ragaszkodik Dolly fellépéséhez, ők nem vesznek részt a rendezvényen.

Portálunk úgy tudja: Berecz egy a faluban élő hegedűművészre hivatkozik az ügyben, aki „ki van jelölve arra, hogy jutalék ellenében a fellépéseket szervezze” és szerinte a politikusok mondják meg neki egy lista alapján, hogy ki léphet fel, ezért neki nincsen lehetősége a „politikailag védett” Dolly mellőzésére. Ugyanakkor a polgármester magyarázatát egyelőre semmilyen ismert tény nem támasztja alá.

Kápolnán egyébként sok, Dolly fellépését eleve rossz ötletnek tartó ember úgy döntött: nem vesz részt a falunapon, viszont azzal egy időben, egy közösségi privát piknik keretében ünneplik szeretett településüket, ahová a helyben működő Macskaárvaház aktivistáit is meghívták.

Facebook
Email