Fogalma sincs a Fidesznek, mit akarnak kezdeni a várossal

Még a polgármester-jelöltjük se tudja megmondani, miért is indul el a választásokon.

Hiába szórja a pénzt a kormánypárti jelölt közösségi média-hirdetésekre, ezekből az égvilágon semmilyen konkrét elképzelés koncepció, vagy városvezetői szándék nem derül ki – hívja fel a figyelmet Facebook-bejegyzésében Farkas Attila.

Az alpolgármester szerint jól mutatja, mennyire nincs valós témája Vágner Ákosnak, hogy jobb híján azzal próbál kampányolni, mennyi támogatás érkezett a térségben az agrárszektorba. „Csak ugye alapvetően Eger nem éppen az agrárium fellegvára, kíváncsi lennék, hogy ebből a 20 milliárdból mennyit kaptak egri mezőgazdasággal foglalkozók” – mutat rá.

Hozzáteszi: arról a 11 milliárd forintról viszont mélyen hallgat a Fidesz, amelyet a kormány döntése miatt vonnak el a várostól.

„Az Orbán Viktor által aláírt kormányrendelet egy tollvonással elvette az egriek fejlesztési pénzeit, melyről a térség országgyűlési képviselője is csak egy rövid Facebook postban emlékezett meg a Parlament folyosóján a férfi Wc mellett beszélgetve, hogy ő azon dolgozik, hogy ezeket a pénzeket a város visszakapja. Talán nem inkább azon kellett volna dolgozni, hogy el se vegyék?”

– teszi fel a kérdést a Farkas Attila. Megjegyzi: Pajtók „semmittevését” már eddig is megtapasztalhatták az egriek, hiszen eddig semmilyen fontos, stratégiai kérdésben nem támogatta a várost.

A Fidesz jelöltje szerinte valójában Pajtók „bábja”.

Amikor megkérdezték, miért is akar polgármester lenni, „annyit tudott válaszolni, hogy azért, mert Pajtók Gábor felkérte”. (…) Se elképzelés, se szándék, se vízió, csak annyi, hogy azért, mert ezt mondták neki.”

– mutat rá az alpolgármester.

Ugyanakkor hozzáteszi: nem teljesen igaz, hogy az elmúlt években a Fidesz nem csinált semmit Egerben.

„egyvalamit azért mégiscsak csinált, a nyakunkra hozta Oroján Sándort. Nem csak a nyakunkra hozta, hanem engedte és a mai napig engedi ámokfutását, a közéletet teljesen szétziláló destruktív magatartását.”

Farkas Attila szerint a kormánypárt részéről ez „a város történetének legrosszabb politikai húzása volt”.

Facebook
Email