Fogadjunk örökbe egy fát 2024-ben is!

A korábbi évek sikere alapján idén ismét meghirdetik a „Zöldebb Egerért! – Fogadj Örökbe egy fát!” programot.

A 2022-ben Farkas Attila alpolgármester javaslatára indult kezdeményezés célja, hogy az egri lakókat, lakóközösségeket ösztönözzék a környezetükben lévő fák, fás szárú növények ültetésére, gondozására. Ennek nyomán tavaly több mint 50 fával és közel 300 cserjével gazdagodott Eger.

Idén az igényléseket 2024. április 7-ig az ultessegyfat@ph.eger.hu e-mail címre várják, melyeket a rendelkezésre álló pénzügyi keret erejéig tudnak teljesíteni.

Levelünkben tüntessük fel a lakóközösség/kérelmező nevét, címét, telefonszámát, az igényelt növény darabszámát, valamint azt a helyszínt, ahová a növényt szeretnénk elhelyezni. Amennyiben konkrét növényfaj, növényfajta igényünk van, a jelentkezés során azt is jelöljük meg.

Az igények elbírálásakor megvizsgálják, hogy a kért növényanyag a megjelölt helyszínre a rendelkezésre álló élettér, közművek, épületek figyelembe vételével elültethető-e.

A növények beszerzését és kiszállítását az önkormányzat vállalja, az ültetés és további gondozás az igénylő lakó vagy lakóközösség feladata.

A város stratégiai szemléletű zöldítését tavaly novemberben a Virágos Magyarország Környezetszépítő Versenyének Arany Rózsa Díjával, decemberben pedig a City Hungary Program Holnap Városért díjával ismerték el.

Egerben stratégia a zöldítés

Facebook
Email