Félig már az egri vízipólós lányok kezében a bronzérem

Két győzelem kell az OB dobogójához. Az elsőt megszereztük Dunaújvárosban.

A női Országos Bajnokság harmadik helyezéséért a DFVE és az Digi-Eger küzd. Az első összecsapásra Dunaújvárosban került sor.

Az első negyedet a hazaiak kezdték góllal, ám az egriek hamar kiegyenlítettek. Ez a váltokozó szerencséjű, heves küzdelem jellemezte az egész játékrészt, amely 3-3-as döntetlennel zárult.

A második negyedben sikerült átvenni a vezetést, amelyet ugyan gyorsan kiegyenlítettek a házigazdák, ám a játékrészt mi uraltuk, s ez a 4-6-os részeredményen is látszott.

Hasonló képet mutatott a harmadik harmad is, amelynek végén már négy góllal vezettünk, 4-8-ra. A meccs sorsát a dunaújvárosiak minden igyekezetük ellenére sem sikerült megfordítaniuk az utolsó játékrészben, amely kemény küzdelmet, ugyanakkor még nagyobb egri előnyt hozott. A mieink végül bravúros, ötgólos diadalt arattak (5-10).

„Elvettük a pályaelőnyt, 1-0-ra vezetünk! A gólaránynak nincs jelentősége. Azonban, ha szerdán este a Bárányban is ilyen koncentrációval mérkőzünk, akkor meg lehet a hőn áhított bronzérem, ami vetekszik a tavalyi arannyal!”

értékelt a találkozó után dr. Sike József egri edző.

(Fotó: Egri Vízilabda Klub)

Facebook
Email