Farkas Attila kiderítené, kik fenyegetik a piacosokat

A fideszes média azt állítja, nem mertek nekik nyilatkozni a piac árusai, mert félnek. Az alpolgármester vizsgálatot kezdeményez, hogy kiderüljön: kik és hogyan akarnak nyomást gyakorolni a kofákra?

A HírTV tegnapi műsorában elhangzott hogy a parkolóház bezárása kapcsán több árust is próbáltak megszólaltatni a riportot készítők, azonban az árusok nem kívántak nyilatkozni, mondván „pórul járhatnak”. Oroján Sándor Facebook oldalán szintén megfélemlített piacosokról ír. (A riportban egyébként „kormánypárti képviselőnek” nevezik a Fidesz-frakcióval rendszeresen együtt szavazó momentumos Keresztes Zoltánt. A HírTV talán tud valamit, amit mi még nem?)

Farkas Attila alpolgármester levélben fordult a Piaccsarnokot üzemeltető EVAT Zrt-hez,

vizsgálatot kezdeményezve, hogy „kik és milyen formában fenyegetik, félemlítik meg az ott árusítókat, van-e bármilyen valóságtartalma a riportban megjelenteknek”

– tudta meg az Egripost.

Az alpolgármester felháborítónak tartja, hogy piacon árusító őstermelőket, vállalkozókat, kereskedőket bármilyen fenyegető, kényszerítő hatás érheti. Farkas Attila azt kéri, a vizsgálat eredményéről számoljanak be a képviselő-testületnek.

„Fontolgatom azt is, hogy rendőrségi feljelentést fogok tenni az ügyben. Elfogadhatatlan, hogy a piacon árusítókat presszió alá helyezze bárki is”

– mondta el az Egripostnak Farkas Attila.

Facebook
Email